maç öncesi duruş ve hedefler
Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında 8 Kasım Pazar günü Fenerbahçe’yi konuk edecek Çorum FK, hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürdü. Antrenman öncesinde basın mensuplarına konuşan teknik direktör Burak Yılmaz, maçın kendileri için önceliğinin iyi bir oyun sergileyip sonuca gitmek olduğunu vurguladı.
Yılmaz, Fenerbahçe’nin dün akşam aldığı galibiyetin ya da önceki sonuçların kendileri için belirleyici olmadığını belirterek, "İnşallah güzel bir futbol izletip sonunda puan almak istiyoruz" ifadesini kullandı. Takımın şehrin desteğini hissettiğini, biletlerin tükendiğini ve oyuncuların maça konsantre olduğunu söyledi.
taktik, özgüven ve realist hedefler
Yılmaz, Fenerbahçe’ye saygılarının sonsuz olduğunu ancak kendi oyun planlarını sahaya yansıtmanın önemine dikkat çekti. "Biz her şeyimizle bu maça konsantre olmuş durumdayız" diyen teknik direktör, hedeflerinin kazanmak olduğunu ve elde edilecek herhangi bir puanın değerinin aynı olacağını ifade etti. Ayrıca Fenerbahçe’ye karşı alınacak bir galibiyetin puan açısından Erzurumspor galibiyetinden farklı olmayacağını fakat özgüven ve şehir açısından büyük katkı sağlayacağını ekledi.
Emre Belözoğlu’nun göreve gelmesi ya da İsmail Kartal’ın olmamasının kendisi için belirleyici olmadığını söyleyen Yılmaz, Belözoğlu’na başarı dilerken asıl odaklarının sahadaki mücadele ve strateji olduğunu belirtti.
kupaya bakış ve kadro değerlendirmesi
Yılmaz, Ziraat Türkiye Kupası için de gerçekçi hedefler koyduklarını ve kupada daha az süre alan oyunculara şans vermek istediklerini söyledi. Kupada ilerleyebilmenin geniş ve güçlü bir kadro gerektirdiğini belirten teknik adam, "Gerçekçi olmayan hedeflerin peşinden koşamayız" diyerek beklentileri dengede tutacaklarını vurguladı.
oyuncuların görüşleri: ramadani ve smolcic
Arnavut futbolcu Ylber Ramadani, Fenerbahçe’nin kadro kalitesine dikkat çekti ve takımın güçlü olduğunu belirtti. Ramadani kaptanlık tercihlerinin ikincil olduğunu, önemli olanın takıma katkı sağlamak olduğunu söyledi ve son dönemdeki formun devam ettirilmesini istedi.
Hırvat savunmacı Hrvoje Smolcic ise son dönemdeki performanstan memnuniyet duyduklarını belirtti: "Son 4 maçta 9 puan aldık, bu tabii ki güzel." Smolcic, geliştirilmesi gereken noktalar olduğunu, antrenmanlarda bu konular üzerinde çalışacaklarını ve takım içi uyum geliştikçe daha iyi olacaklarını ifade etti.
Çorum FK, Fenerbahçe maçı öncesi hem taktiksel hazırlıklarını hem de oyuncu uyumunu ön planda tutuyor; teknik heyet ve futbolcuların ortak mesajı, sahada önce iyi futbol sonra da puan hedefiyle mücadele etmek yönünde.
TEKNİK DİREKTÖR BURAK YILMAZ AÇIKLAMALARDA BULUNDU