CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin’de bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu büyükşehir belediye başkanları, "Halk için hep beraber" sloganıyla Mersin’de bir toplantı düzenledi. Etkinlik, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin ev sahipliğinde ve CHP Yerel Yönetimler ile Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantının gündemi ve kapsamı
Bir otelde yapılan toplantıda, büyükşehir belediyelerinin 2025 yılı değerlendirmeleri yapıldı ve 2026 yılı için planlama çalışmaları ele alındı. Toplantı gündeminde tutuklu belediye başkanları, devam eden operasyonlar, küresel ve ulusal siyasetin yerel yönetimlere etkileri ile kuraklıkla mücadele başlıkları yer aldı.
Vahap Seçer’in değerlendirmeleri
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vahap Seçer, CHP’li belediyelerin 2019 ve 2024 yerel seçimlerindeki başarılarına dikkat çekti. Seçer, "Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 60’ından fazlasını ve ülke ekonomisinin yaklaşık dörtte üçünü CHP’li belediyeler yönetiyor. Belediye başkanları yalnızca yerel yöneticiler değil, aynı zamanda ülke siyasetinin de önemli aktörleridir" ifadelerini kullandı.
Ev sahibi olarak Mersin’in konumuna vurgu yapan Seçer, kentin stratejik önemine, liman kenti olarak tarihsel rolüne ve göçle büyüyen dinamik yapısına değindi. Seçer, toplantının amaçlarını; kendi görev alanlarındaki sorunları konuşmak, deneyim paylaşımı yapmak ve Türkiye ile bölgenin yaşadığı siyasal çalkantıların kentlere yansımalarını birlikte tartışmak olarak özetledi. Seçer ayrıca Mersin ve komşu Adananın bölgesel gelişmelerden etkilenen hassas kentler olduğunu belirtti.
Belediyelerin rolüne ilişkin değerlendirirken Seçer, "Belediyeler yalnızca altyapı hizmeti üreten kurumlar değildir. Aynı zamanda vatandaşın umudunu diri tutan yapılardır" sözleriyle yerelden politika üretmenin önemine dikkat çekti.
Gökan Zeybek: "Mersin modeli örnek belediyecilik"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal adalet, kapsayıcılık ve krizlere karşı direnç temelinde bir model sunduğunu belirtti. Zeybek, "Vahap Seçer, günü kurtaran değil geleceği planlayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor" dedi.
Toplantı sonrası
Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Belediye başkanları, yürüttükleri projeler ve deneyimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunup, kent yönetimlerine ilişkin strateji ve iş birliklerini değerlendirdiler.
Toplantı notu: Etkinlik kapsamında ele alınan konular, yerel yönetimlerin hem iç hem dış gelişmelerden nasıl etkilendiğine dair kapsamlı bir değerlendirme zemini oluşturdu.
CUMHURİYET HALK PARTİLİ (CHP) BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI, 'HALK İÇİN HEP BERABER' SLOGANIYLA MERSİN’DE BİR ARAYA GELDİ.