DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.785.308,58 1,58%

BRICS Ülkeleri Arasındaki Ticaret Hacmi 1 Trilyon Dolara Ulaştı

BRICS ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 1 trilyon dolara ulaştı, diyen Putin'in temsilcisi Kiril Dmitriyev, kritik gelişmeleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.06.2025 12:04
Güncelleme Tarihi: 26.06.2025 12:04

BRICS Ülkeleri Arasındaki Ticaret Hacmi 1 Trilyon Dolara Ulaştı

BRICS Ticaret Hacmi 1 Trilyon Doları Aştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uluslararası ekonomik işbirliğinden sorumlu özel temsilcisi Kiril Dmitriyev, BRICS ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 1 trilyon dolara ulaştığını duyurdu.

Dmitriyev, aynı zamanda Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanıdır. Yapmış olduğu yazılı açıklamada, BRICS ülkeleri arasındaki ticaretin giderek güçlendiğini belirtti.

Küresel Ekonomi İçin Önemli Bir Kilometre Taşı

Dmitriyev, BRICS'in küresel ekonominin yeni mimarisindeki rolünün giderek arttığına dikkat çekerek, "BRICS ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 1 trilyon dolara ulaştı. Bu önemli bir kilometre taşıdır," ifadelerini kullandı. Aynı zamanda BRICS İş Konseyi aracılığıyla üye ülkeler arasındaki ticari bağların gelişmeye devam edeceğini vurguladı.

BRICS'in Genişlemesi

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu bir grup olup, 2023 Ağustos ayında Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen zirvede Suudi Arabistan, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Mısır ve Etiyopya'nın üye ülke olarak topluluğa katılmasına karar verilmişti. Arjantin dışındaki 5 ülkenin 2024 başında katılımıyla topluluk 10 üyeye ulaşacak.

Ayrıca, Ekim 2024'te Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'nde, Belarus, Bolivya, Kazakistan, Küba, Malezya, Nijerya, Tayland, Uganda ve Özbekistan gibi ülkelerin ortak ülke statüsüyle topluluğa katılması planlanıyor. Türkiye ve Cezayir ise gözlemci ülke konumunda davet edilmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı