Bist 100
10.716,15 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,07%
ALTIN
2.516,7 1,15%

Beyaz Saray ilk kez yapay zekâ telif hakkı tartışmasına dahil oldu!

ABD Başkanı Joe Biden'ın Yapay Zekâ Özel Danışmanı Ben Buchanan, yaptığı açıklamada artık yapay zekâ teknolojisi söz konusu olduğunda telif hakkı tartışmasına kendilerinin de dahil olacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 01.02.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 01.02.2024 17:06

Beyaz Saray ilk kez yapay zekâ telif hakkı tartışmasına dahil oldu!

Joe Biden'ın Yapay Zekâ Özel Danışmanı Ben Buchanan, Ulusal Güvenlik Konseyi de dahil olmak üzere diğer pozisyonlarda görev aldıktan sonra geçen yaz yeni yapay zekâ danışmanı rolünü üstlendi. O zamandan bu yana Biden, kısmen güçlü yapay zekâ araçları geliştiren şirketlerden daha fazla şeffaflık talep eden ve teknolojiyle ilgili olarak çeşitli devlet kurumları için eylemleri özetleyen yapay zekâ konusunda bir İcra Emri yayınladı.

Kararnamenin yayınlanmasından bu yana geçen üç ay içinde Beyaz Saray bir dizi direktif konusunda ilerleme kaydetti. Üretken yapay zekâ, Başkan Biden'ı taklit ederek insanları oy kullanmamaya çağıran bir robocall'un sahtesini yapmak için bile kullanıldı.

Buchanan, Beyaz Saray'ın yapay zekâ teknolojisi için standartlar belirleme yetkisinin çok sınırlı olduğunu kabul etti.

Buchanan, "Bu, yürütme eylemiyle yapabileceğimiz yasal yetkiye sahip olduğumuz bir şey değil” dedi ve Biden'ın önümüzdeki ay burada yasama görüşmeleri yapacağını belirterek, yapay zekâ ile ilgili gelecekteki düzenlemeleri ima etti.

yapay zeka

YASAL GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Buchanan, Beyaz Saray’ın yapay zekâ telif hakkı tartışması konusunda şu ifadeleri kullandı: “Telif Hakları Ofisi, muhtemelen bildiğiniz gibi, aslında yürütme organından bağımsızdır. Yani onları biz yönlendirmiyoruz, ki muhtemelen de öyle olması gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda güçlü görüşlere sahip olmadığımı söylemek yanlış olmaz. Ayrıca Ticaret Bakanlığı'na bağlı Patent ve Marka Ofisi de var. Temel olarak bu kurumlara gittik ve görüşlerini sorduk, ancak genel önceliklerimizin yenilikçi bir yapay zekâ ekosistemine sahip olduğumuzdan emin olmak ve anlamlı içerik yaratan insanların bunun için uygun şekilde telafi edilmesini sağlamak olduğunu söylemek dışında, diğer alanlarda olduğu gibi bu konuda henüz bir yönetim pozisyonu yok.

Başkan Biden kararnameyi imzaladıktan bir gün sonra dört senatörü, Oval Ofis'e davet etti. Orada daha geniş yasal çerçeveler hakkında iyi bir sohbet gerçekleştirdiler. Senatör Schumer ve ekibi yapay zekâ konusunda Insight Forumları düzenlediler ve temelde tüm katılımcılardan çok sayıda geri bildirim aldılar. Sanırım önümüzdeki aylarda burada yasal görüşmeler yapacağız.”