
Edirne'de, Bulgar Telgraf Ajansı (BTA) tarafından hazırlanan 'Balkanlar'da Avrupa: Uyum Becerileri' projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyska katıldı.
Kafedzhiyska, yaptığı konuşmada projenin Avrupa Birliği'nin (AB) uyum politikasının daha iyi anlaşılması için sağlanan desteklerin bir parçası olduğunu ifade etti. Uyum politikasının son yıllarda Avrupa dayanışmasının temel taşı haline geldiğini vurgulayan Kafedzhiyska, şu sözleri kaydetti: 'Uyum politikası, bu niteliğiyle AB'nin genişleme politikasının öncelikleri arasında vazgeçilmez bir yer edinmiştir.'
Ayrıca, Avrupa'da yaşanan en son gelişmelere ve özellikle Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa değinen Kafedzhiyska, bu durumun Avrupa entegrasyonunu tehdit ettiğini belirtti. Dolayısıyla AB'nin, Batı Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın entegrasyonunu teşvik etme çabasını hızlandırmasının gerekliliğini vurguladı.
Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Gönenç Güler, üniversitelerinin bölgedeki önemli aktörlerden biri olduğunu belirterek, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği ile birlikte Balkanlar ve Bulgaristan ile çeşitli projeler geliştirdiklerini ifade etti.
Toplantıda, Türk ve Bulgar akademisyenler ile öğrenciler sunumlar gerçekleştirdi. BTA Ankara Temsilcisi Nora Cholakova da proje detaylarını katılımcılarla paylaştı. Toplantıya Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Projenin amacı, AB'nin uyum politikası, yerel başarılar ve AB'nin politika önceliklerinin uygulanması konusunda kamu bilincini artırmak ve açık diyaloğu teşvik etmektir.
Edirne'de, Bulgar Telgraf Ajansının (BTA) hazırladığı "Balkanlar'da Avrupa: Uyum Becerileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Edirne'de, Bulgar Telgraf Ajansının (BTA) hazırladığı "Balkanlar'da Avrupa: Uyum Becerileri" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.