DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.861.384,61 -0,19%

Bakan Kacır, OSB'lerde Yatırım Süreçlerini Açıkladı: 1918 Sanayici Başvurdu

Bakan Kacır, 5 ayda 158 OSB'de 1918 sanayicinin yatırım için tahsis başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.03.2025 11:16
Güncelleme Tarihi: 04.03.2025 11:25

Bakan Kacır, OSB'lerde Yatırım Süreçlerini Açıkladı: 1918 Sanayici Başvurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, son 5 ay içerisinde 158 organize sanayi bölgesinde (OSB) toplam 10,2 milyon metrekarelik 938 yatırım yeri için 1918 sanayicinin tahsis başvurusu yaptığını duyurdu.

Kacır, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada, her ayın ilk pazartesi günü OSB'lerde tahsise açılan yatırım yerlerini çevrim içi erişime sunduklarını belirtti. Bu uygulamanın ilk 5 ayına ilişkin verileri paylaşan Kacır, yatırım süreçlerinin şeffaf, erişilebilir ve dijital hale getirildiğini ifade etti.

Kacır, OSB'lerdeki tahsis sürecinin hızlandığını aktararak, 29 OSB'de 24 milyon metrekare alan için 622 sanayicinin ön tahsis talebinde bulunduğunu vurguladı. Bu kapsamda, bu ay 103 OSB'de 1001 yatırım yeri ve toplamda 15,9 milyon metrekare alan tahsise sunulmuş durumda. Ayrıca, 27 OSB'de 7,5 milyon metrekarelik alan ön tahsis başvurularına açıldı.

Bakan Kacır, İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte, geçen yılın son çeyreğinde hayata geçirilen yeni OSB düzenlemesi hakkında bilgiler vererek, sanayicilerin tüm yatırım alanlarına erişimlerini kolaylaştırmadıkları takdirde hedeflenen başarıya ulaşamayacaklarının altını çizdi.

“Her ay Türkiye’nin tüm organize sanayi bölgelerinde yatırım yapılmamış alanları çevrim içinden tahsise açıyoruz” diyen Kacır, yeni kurulacak OSB'ler için de ön tahsis uygulamasının çevrim içi olarak sağlandığını belirtti. Şeffaflık odaklı bu uygulamaya sanayicilerden büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, mevcut OSB'lerdeki yatırım yerlerini sanayicilere en erişilebilir şekilde sunmaya devam edeceklerini ekledi. Ayrıca, yeni OSB'leri ve endüstri bölgelerini Türkiye'nin demir yolları ve limanları ile entegre şekilde planlayarak hayata geçirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da sanayicilerle buluştuğu bir programda...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da sanayicilerle buluştuğu bir programda, geçen yılın son çeyreğinde devreye alınan yeni OSB düzenlemesi hakkında bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da sanayicilerle buluştuğu bir programda...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da sanayicilerle buluştuğu bir programda, geçen yılın son çeyreğinde devreye alınan yeni OSB düzenlemesi hakkında bilgi verdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı