Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,2 -0,02%
EURO
35,01 -0,06%
ALTIN
2.500,16 0,48%

Asgari ücret zam hayallerine TCMB'den bir darbe daha! Hayaller Paris'e taşındı

Asgari ücretle alakalı gelişmeler yakından takip ediliyor. Temmuz'da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ile alakalı spekülasyonlarda devam ediyor.

Yayın Tarihi: 10.05.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 10.05.2024 11:51

Asgari ücret zam hayallerine TCMB'den bir darbe daha! Hayaller Paris'e taşındı

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası tarafından hükümete sunulan rapor sonucuna göre asgari ücrete zam yapılmaması gerekliliğinden bahsedilmişti. Bu açıklama akabinde asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak edilmeye başladı. Ekonomistler de bu konudaki görüşlerini paylaşmaya başladı. Peki tüm açıklamalara istinaden asgari ücrete Temmuz da zam olacak mı? İşte detaylar..

tll

Asgari ücret zam şaibesi devam ediyor. Konu ile alakalı olarak bir kesim asgari ücrete zam yapılacağını belirtse de diğer kesim de Bakan Işıkhan'ın 'sözümüzün arkasında duracağız'' cümlesinde anlatmak istediği gibi asgari ücrete zam yapılmayacağından bahsediyor. Ekonomist Aziz Çelik asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacak açıklamasına istinaden kendi rapor ve hesaplarını sunmuş bulunuyor. Çelik tarafından sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan açıklamada TCMB'in kararlarının arkasında durulacağını savunuyor.

tll

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hükümete sunulan raporda yer alan "Asgari ücret artışının yurt içi talebi desteklediği ilk çeyrek sonrasında iktisadi faaliyette öngörülen daha ılımlı seyir ve ilave ücret güncellemesi olmamasının reel birim ücretler kanalıyla dezenflasyon sürecini destekleyeceği değerlendirilmektedir" ifadesine değinen Çelik; Merkez Bankası'nın Temmuz ayında zamma sıcak bakmadığını belirtti. Çelik'in bu yorumunun ardından, asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki öngörüleri güçlendi.

BAKAN IŞIKHAN'DA ONAYLAMIŞTI

Bakan Işıkhan Geçtiğimiz asgari ücret zammı sırasında senenin ilk ve son zammı olacağını belirtmişti. Yapılan açıklamada asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağı belirtilirken, geçtiğimiz hafta yapılan açıklama kapsamında, yapılan açıklamanın aynı şekilde arkasında duracaklarını yineledi.