Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,24 0%
EURO
35,08 0,15%
ALTIN
2.492,99 0,19%

Ankara'da cinayet davasında görgü tanığı sanığı teşhis etti

Ankara'nın Çankaya ilçesinde gerçekleşen cinayet davasında bir görgü tanığı, mahkeme huzurunda sanıklardan birini teşhis etti. Cinayetin işlendiği gün balkonda oturan tanık, yaşanan olayları anlattı ve sanığın kimliğini belirledi.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 21:15

Ankara'da cinayet davasında görgü tanığı sanığı teşhis etti

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşanan cinayet davasında bir görgü tanığı, mahkeme huzurunda sanıklardan birini teşhis etti. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Osman Şeker ve Salih Karakurt ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanının dosyadaki evrakları okumasının ardından tanık ifadesine geçildi. Olayın tanığı olarak ifade veren Ceren G., cinayetin yaşandığı gün evinin balkonunda oturduğunu ve olağan dışı bir durum fark ettiğini belirtti. Kırmızı bir aracın yanında beyaz eldivenli bir kişi gördüğünü ve aracı incelediğini aktaran tanık, daha sonra iki kişinin kavga ettiğini gözlemlediğini söyledi.

Ceren G., kavga edenlerden birinin ateş ettiğini gördüğünü ve bu kişinin sanık Osman Şeker olduğunu teşhis ettiğini ifade etti. Mahkeme, tanık ifadesinin ardından ara kararını açıklayarak tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 28 Mayıs'a erteledi.

Ne olmuştu: Cinayetin geçmişine ilişkin bilgiler de verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 6 Eylül 2023'te Levent İşçen'in silahla vurulduğu olayın ardından kaçan Osman Şeker'in Konya'da olduğunu belirlemişti. Polis ekipleri, Şeker'in Ankara'ya gelirken kullandığı aracın plakasını tespit ederek Konya'da yakalamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan iddianame düzenlemişti.