Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,05%
EURO
35,26 0,29%
ALTIN
2.493,42 0,21%

AB, dondurulan Rus varlıklarının geliriyle Ukrayna'nın savunmasını güçlendirecek

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna'nın savunmasını desteklemek için kullanılmasında anlaştı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 21:04
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 21:04

AB, dondurulan Rus varlıklarının geliriyle Ukrayna'nın savunmasını güçlendirecek

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karların Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için kullanılmasında anlaştı. AB Dönem Başkanı Belçika'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, AB ülkelerinin büyükelçilerinin bu karara prensipte anlaştığı belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de konuya ilişkin açıklamasında, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna için kullanılmasına ilişkin teklifin siyasi anlaşmayla karşılandığını ifade etti. Bu kararın Ukrayna ve Avrupa'nın güvenliğine katkı sağlayacağını vurgulayan von der Leyen, bu adımın güçlü bir sembol olduğunu dile getirdi.

AB'nin dondurduğu Rusya Merkez Bankası rezervlerinin Ukrayna'ya yönlendirilmesiyle ilgili plan, dondurulan varlıkların gelirlerinin ayrı bir hesaba yatırılmasını ve bu gelirin Ukrayna'nın savunma ihtiyaçları için kullanılmasını içeriyor. Bu sayede AB ülkeleri, yıllık yaklaşık 3 milyar euroluk geliri Ukrayna'ya silah ve mühimmat alımında kullanarak, ülkenin savunmasını güçlendirmeyi amaçlıyor.