Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

3 bin TL emekli ikramiyesi bekleyen emekliye müjde! 5 bin lira artı ikramiye açıklandı

Ramazan ve Kurban bayramında emekli toplamda 6 bin lira ikramiye ödemesi alacak iken, o emekliye artı 5 bin lira ikramiye müjdesi verildi.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 23:45
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 23:45

3 bin TL emekli ikramiyesi bekleyen emekliye müjde! 5 bin lira artı ikramiye açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ramazan Bayramı öncesinde verdiği müjde kapsamında emekli ikramiyeleri yüzde 50 zamlanarak 3 bin liraya yükselmişti. Ramazan ve Kurban bayramında emekli toplamda 6 bin lira ikramiye ödemesi alacak iken, o emekliye artı 5 bin lira ikramiye müjdesi verildi. 

31 Mart yerel seçimler öncesinde gerek belediye başkanları, gerekse de başkan adayları seçim vaatlerini sunmuştu. Kimi adaylar ek desteklerin yanı sıra emekliye yönelik destek müjdesi vermişti. Bir çok belediye, hükümetin verdiği 6 bin lira emekli ikramiyesine ek olarak destek sağlayacağını açıkladı. Ceyhan Belediyesi de 5 bin liralık emekli ikramiyesini açıkladı. Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi emeklilere ilaç gibi gelecek açıklama CHP'li Belediye Başkanı Kadir Aydar'dan geldi. 

tll

BAYRAM İKRAMİYESİ 5 BİN LİRA

CHP'li Belediye Başkanı Kadir Aydar seçim manifestosu olarak açıkladığı bu ikramiye, başkan seçilmesi akabinde onaylandı. Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi olan emekliye 5 bin lira ödenecek. 

Başkan Aydar'ın açıklamalarına göre, 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi belediye tarafından karşılanacak ve ihtiyaç sahibi emekliler belediyeye başvurarak bu imkandan faydalanabilecekler. Yardımdan faydalanmanın tek şartı ise "ihtiyaç sahibi" olmak olduğu belirtildi. 

Gerek kişisel gerekse de kurumsal olarak her bireyin zorlu dönemden geçtiğini belirten başkan, bu zorlukların hep beraber aşılacağını belirttiği açıklamasında, ''ihtiyaç sahibi emeklilerimize herhangi bir mazeret üretmeksizin şartlarımızı zorlayarak 5 bin lira ikramiyeleri dağıtacağız. '' dedi. Müracaat şeklinde ilerleyecek olan emekli ikramiyeleri ödemeleri çin, belediyenin muazzam bir bir çalışma akabinde emekli birey konusunda karara varacaklarını açıklayarak, verilen sözlerin tek tek tutulacağını belirtti.