Yeşilyurt Belediyesi ve DEHADER’den anlamlı kültür gezisi
Proje ve amaç
Yeşilyurt Belediyesi ile (DEHADER) Değerli Hayatlar Eğitim Derneği tarafından yürütülen ve Malatya Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, İstanbul Üsküdar Üniversitesi katkılı "365 Gün Aile" projesi kapsamında gerçekleşen "Aile Mentorluğu" eğitimlerine katılan rehber öğretmenler için düzenlenen kültür gezisi, aile kurumunu güçlendirme hedefi doğrultusunda planlandı.
Katılımcılar ve program
Alanında uzman psikologlar ve akademisyenlerce verilen eğitimlere katılan 40 rehber öğretmen ve aileleri, 24 Kasım Öğretmenler Gününü anmak amacıyla Diyarbakır, Mardin ve Midyat’ı kapsayan kültür gezisine katıldı. Gezi, katılımcıların mesleki dayanışmasını pekiştirmeyi ve ailelerle birlikte farklı şehirlerin kültürel mirasını yerinde tanımalarını sağlamayı amaçladı.
Ziyaret edilen kültürel alanlar
Gezide ziyaret edilen tarihi ve kültürel noktalar arasında Diyarbakır Surları, İçkale, Ulu Camii, Dört Ayaklı Minare ve Hasanpaşa Hanı yer aldı. Mardin rotasında ise Kasimiye Medresesi, Dara Antik Kenti, Mardin Ulu Camii ile Eski Mardin’in taş sokakları, gümüş atölyeleri ve diğer tarihi sokaklar ile kültürel miras alanları ziyaret edildi.
Etkinliğin değerlendirilmesi
Yeşilyurt Belediyesi ve DEHADER koordinasyonunda gerçekleşen gezinin, "365 Gün Aile - Aile Mentorluğu" projesinin hedefleriyle örtüşen önemli bir sosyal buluşma olduğu vurgulandı. Program boyunca düzenlenen etkinlikler rehber öğretmenlerin mesleki ilişkilerini güçlendirmesine ve ailelerin şehirlerin kültürünü birlikte deneyimlemesine olanak sağladı.
Dernek başkanının açıklaması
Değerli Hayatlar Eğitim Derneği Başkanı Mine Yeter, geziyle ilgili şunları paylaştı: "Yeşilyurt Belediyemizle ortaklaşa hayata geçirdiğimiz \"365 Gün Aile\" projesi, Malatya Valiliğimizin himayelerinde ve paydaş kurumlarımızın güçlü desteğiyle yürüttüğümüz kıymetli bir aile odaklı sosyal inovasyon modelidir. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizle oluşturduğumuz bu gönül bağı, düzenlediğimiz gezide bir kez daha güçlendi. Öğretmenler Günü’nü böyle anlamlı bir kültür yolculuğuyla kutlamak hepimiz için çok özel oldu. Etkinliklerimize desteklerini eksik etmeyen Yeşilyurt Belediyemize ayrıca teşekkür ediyoruz".
YEŞİLYURT BELEDİYESİ İLE (DEHADER) DEĞERLİ HAYATLAR EĞİTİM DERNEĞİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE MALATYA VALİLİĞİ İLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SİVİL TOPLUMLA İLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DESTEKLENEN, İSTANBUL ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NİN DE KATKI SUNDUĞU "365 GÜN AİLE" PROJESİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN "AİLE MENTORLUĞU" EĞİTİMLERİNE KATILAN 40 REHBER ÖĞRETMEN VE AİLELERİ, DİYARBAKIR, MARDİN VE MİDYAT’A DÜZENLENEN KÜLTÜR GEZİSİNE KATILDI.