Türksat Genel Müdürü Atalay, Bilgi Güvenliği Konferansı'nda Açıklamalarda Bulundu
Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, 17'nci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı kapsamında düzenlenen Haberleşmede Siber Dayanıklılık Paneli'nde önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, bilgi güvenliğinin sağlanabilmesi için yerli ve milli ürünlerin kullanılması gerektiğini ifade etti.
Yerli ve Milli Ürünlerin Önemi
Atalay, "Yerli ve milli ürün ile çözümler olmadan bilgi güvenliğini sağlayamazsınız. Kurumlarımız, yerli ve milli çözümleri kullanmalıdır!" dedi. Bilgi güvenliğinin mahremiyet, bütünlük ve erişilebilirlik unsurlarına dikkat çeken Atalay, bu unsurların başarılı bir şekilde bir arada yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Dijitalleşme Alanındaki Gelişmeler
Dünyada 4,5 milyar kullanıcının internete bağlı olduğu bilgisini veren Atalay, "Yakın gelecekte dijital altyapıya bağlı nesne sayısının 50 milyara ulaşacağını öngörüyoruz. Bu yeni sanal evrende en büyük gücün bilgi olduğunu biliyoruz," şeklinde konuştu.
Türkiye'nin Dijitalleşme Başarısı
Atalay, Türkiye'nin bankacılık ve sağlık sektörlerinde dijitalleşme konusunda birçok ülkenin önünde olduğunu belirterek, "Türkiye, sağlıkta dijitalleşmede dünyada ilk üç arasında. Bu alanda her gün çok fazla sağlık verisi üretiliyor," dedi.
Milli Çözümler Üretme Zorunluluğu
Son olarak, bilgi güvenliğinin savunma gibi kritik bir konu olduğunu vurgulayan Atalay, "Dijital ve siber dünyada ülkemizin kendi silahlarını ve milli ürünlerini üretmesi gerekiyor," diyerek yerli üretim ve çözümlerin önemine dikkat çekti.
Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen 17'nci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı kapsamında düzenlenen Haberleşmede Siber Dayanıklılık Paneli'nde konuştu.
Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen 17'nci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı kapsamında düzenlenen Haberleşmede Siber Dayanıklılık Paneli'nde konuştu.