Yemliha'ya yeni aile sağlığı merkezi: Kocasinan'da sağlık erişimi güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yemliha Mahallesi'ne yeni bir aile sağlığı merkezi kurulacağını ve protokol sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.11.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 04.11.2026 11:58

Yemliha'ya yeni aile sağlığı merkezi: Kocasinan'da sağlık erişimi güçleniyor

proje ve karar süreci:

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar Kasım ayı meclis toplantısında, Yemliha Mahallesi için yeni bir Aile Sağlığı Merkezi yapılması kararı alındığını duyurdu. Başkan Çolakbayrakdar, ilçede bugüne kadar yaklaşık 25 adet yeni Aile Sağlığı Merkezi kazandırıldığını hatırlatarak, söz konusu merkezin protokolünün yakın zamanda imzalanacağını belirtti.

Açıklamada hizmete erişimin kolaylaştırılmasının ve mahalle sakinlerinin kendi yerleşimlerinde sağlık hizmeti alabilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Proje, mevcut merkezlerin fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve yeni nüfus bölgelerinde kapsamlı hizmet sunulması ihtiyacına yanıt verecek şekilde planlanıyor.

neden yeni merkez gerekiyor?:

Çolakbayrakdar, Kocasinan'daki bazı aile sağlığı merkezlerinin zamanla hizmet verebilirlik açısından yetersiz hale geldiğini; bu nedenle vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu ortamlar sunmak istediklerini söyledi. Belediyenin sağlık yatırımlarının, sadece binalar yapmak değil aynı zamanda yaşam kalitesini artırmak hedefini taşıdığını ifade etti.

Yapılacak merkezlerin modern donanım ve ulaşılabilir hizmet anlayışıyla tasarlanacağı, böylece özellikle yaşlı ve hareket kısıtlı vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasının sağlanacağı bildirildi.

Kocasinan vizyonu ve uygulama esasları:

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan ve Kayseri için yürütülen projelerin şehirdeki dönüşümü hedeflediğini belirtti. Stratejide enerji verimliliği, teknolojiye uyum ve sürdürülebilirlik unsurlarının ön planda tutulduğuna dikkat çekti. Yeni Kocasinan hazırlıkları kapsamında 44 kırsal ve 44 merkez mahalle olmak üzere toplam 88 mahallenin her birinde çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü aktardı.

Belediyecilik anlayışının temelinin insan odaklı hizmet olduğunu belirten Çolakbayrakdar, Şeyh Edebali'nin 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözüyle, hizmeti halka ulaşılır kılmanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Yapılan hizmetlerin vatandaşların refahına ve mutluluğuna katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

Yemliha Mahallesi için planlanan Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte bölgedeki sağlık altyapısının güçlenmesi, mevcut merkezlerin yükünün hafifletilmesi ve mahalle sakinlerinin sağlık hizmetlerine erişiminde gözle görülür bir iyileşme hedefleniyor. Belediye yetkilileri protokolün imzalanmasıyla birlikte yapım sürecinin takvimine ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

KOCASİNAN’A BU ZAMANA KADAR 25’E YAKIN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRAN KOCASİNAN BELEDİYE...

KOCASİNAN’A BU ZAMANA KADAR 25’E YAKIN YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRAN KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR, YEMLİHA MAHALLESİ’NE DE YENİ BİR AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.