Vezirköprü'de Toplu Konut Projesi: 650 Konut, 18 İş Yeri ve 1 Cami Inşa Edilecek

Vezirköprü’de TOKİ iş birliğiyle ilçe genelinde toplam 650 konut, 18 iş yeri ve 1 cami inşa edilecek; projeler iki etapta uygulanacak.

Yayın Tarihi: 14.11.2025 16:24
Güncelleme Tarihi: 14.11.2025 16:24

Vezirköprü'de Toplu Konut Projesi: 650 Konut, 18 İş Yeri ve 1 Cami Inşa Edilecek

Vezirköprü'de Toplu Konut Projesi Hayata Geçiyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yürütülecek toplu konut projeleri kapsamında ilçe genelinde toplam 650 konut, 18 iş yeri ve 1 cami inşa edilecek. Projeler, belediye ile TOKİ iş birliğiyle planlanıyor ve kademeli olarak uygulanacak.

Proje Detayları

Projeler iki etap halinde düzenlendi. Birinci etapta 298 konut, 18 iş yeri ve 1 cami yapılacak. İkinci etapta ise 352 konut inşa edilecek. Bu dağılım, toplam konut sayısının etaplar arasında dengeli bir biçimde paylaştırılmasına yönelik planlamayı yansıtıyor.

Ayrıca projeye daha önce kurası çekilen 200 sosyal konut ile yeni başvurular arasından belirlenecek 98 konut dahil edilerek toplam konut sayısının 650 olarak hesaplandığı bildirildi.

Görüşme ve Yerel Açıklamalar

Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, TOKİ Başkanı Mehmet Akif Yakar'ı ziyaret ederek ilçede yürütülen projeler hakkında görüşme yaptı. Görüşmede proje takvimi, etaplar ve konut dağılımına ilişkin ayrıntılar ele alındı.

Belediye Başkanı Murat Gül, projeye ilişkin olarak şu ifadeyi kullandı: "Titizlikle çalıştığımız bu önemli projenin Vezirköprü’müze hayırlı olmasını diliyoruz". Başkanın açıklaması, projenin yerel önceliklere ve ihtiyaçlara dikkat edilerek yürütüleceğine işaret ediyor.

Toplu konut projesi, ilçe genelinde konut arzını artırmaya yönelik somut bir adım olarak öne çıkıyor. Etaplı uygulama ve sosyal konut düzenlemeleri, projenin farklı ihtiyaç gruplarını gözeten bir yaklaşımla planlandığını gösteriyor.

ZİYARETTE BAŞKA GÜL İLE TOKİ BAŞKANI MEHMET AKİF YAKAR VEZİRKÖPRÜ’DE YÜRÜTÜLEN TOKİ ÇALIŞMALARI...

ZİYARETTE BAŞKA GÜL İLE TOKİ BAŞKANI MEHMET AKİF YAKAR VEZİRKÖPRÜ’DE YÜRÜTÜLEN TOKİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA GÖRÜŞME YAPTILAR. BUNA GÖRE VEZİRKÖPRÜ’YE 1. ETAPTA 298 KONUT, 18 İŞ YERİ, 1 CAMİ, 2. ETAPTA İSE 352 KONUT İNŞA EDİLECEK.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.