Vali Naci Aktaş'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Basın mensuplarının doğru ve tarafsız bilgilendirmedeki rolüne vurgu
Uşak Valisi Naci Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, basın mensuplarının kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
Vali Aktaş mesajında, toplumların sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesinin doğru, tarafsız ve zamanında bilgiye erişim ile mümkün olduğunu belirtti. Basının haber alma hakkının güvencesi olmasının yanı sıra demokratik kültürün gelişmesine, kamuoyunun bilinçlenmesine ve toplumsal huzurun güçlenmesine katkı sağladığını ifade etti.
Vali Aktaş, gazetecilerin zor şartlar altında dahi meslek ilkeleri ve etik değerler doğrultusunda doğruyu arama ve gerçeği yansıtma gayretiyle görev yaptığını belirtti ve şunları kaydetti:
“Toplumların sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi; doğru, tarafsız ve zamanında bilgiye erişimle mümkündür. Bu sorumluluğu büyük bir özveriyle üstlenen siz değerli basın mensuplarımız; haber alma hakkının güvencesi olmanızın yanı sıra, demokratik kültürün gelişmesine, kamuoyunun bilinçlenmesine ve toplumsal huzurun güçlenmesine de önemli katkılar sunmaktasınız. Zor şartlar altında dahi meslek ilkeleri ve etik değerler doğrultusunda doğruyu arama ve gerçeği yansıtma gayretiyle görevlerini sürdüren gazetecilerimiz; milletimizin gözü, kulağı ve sesi olarak toplumsal vicdanın oluşmasında büyük bir rol üstlenmektedir. Bilginin hızla çoğaldığı ve iletişim mecralarının çeşitlendiği günümüzde yazılı, görsel ve dijital alanda görev yapan gazetecilerimizin taşıdığı sorumluluk her geçen gün artmaktadır. Tarafsızlık, objektiflik, doğruluk ve kişilik haklarına saygı gibi evrensel basın ilkeleri doğrultusunda yürütülen yayıncılık anlayışı, toplumsal güvenin ana sütunlarından biri olmayı sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; meslek ilkelerinden ödün vermeden, özveriyle görev yapan ve kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunu büyük bir titizlikle yerine getiren başta ilimizde görev yapan basın mensuplarımız olmak üzere tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Vali Aktaş, mesajını basın meslek ilkeleri ve kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğuna vurgu yaparak tamamladı.
UŞAK VALİSİ NACİ AKTAŞ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA YAYIMLADIĞI MESAJINDA, BASIN MENSUPLARININ KAMUOYUNUN DOĞRU VE TARAFSIZ BİLGİLENDİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİNİ VURGULADI.