Üniversitede Gazze günleri: öğrencilerin deneyimleri ve anma etkinlikleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen Gazze Günleri, canlı bağlantı, anma sergileri ve dayanışma etkinlikleriyle öğrencilerin sesini ulaştırdı.

Yayın Tarihi: 30.09.2026 11:31
Güncelleme Tarihi: 30.09.2026 11:31

Üniversitede Gazze günleri: öğrencilerin deneyimleri ve anma etkinlikleri

Gazze günleri Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Yeşilyurt Yerleşkesi Yusuf Bozkurt Özal Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gazze Günleri" ile Gazze'de yaşananlara dair farkındalık oluşturmayı, Gazze'de eğitim gören öğrencilerin sorunlarını gündeme taşımayı ve öğrenci dayanışmasını güçlendirmeyi hedefledi. Etkinlik gün boyunca söyleşi, sergi ve destek amaçlı etkinliklerle devam etti.

Söyleşi: "Gazze'de öğrenci olmak"

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Gazze'de eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti ve yükseköğretim kurumlarının bu süreçte dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Gazze'de Öğrenci Olmak" başlıklı söyleşi programın öne çıkan etkinliklerinden biri oldu.

Özkan, söyleşide programın amacını Gazze'deki yaşananları gündemde tutmak ve bu öğrencilerin sesini üniversite öğrencilerine ulaştırmak olarak açıkladı. Söyleşide Gazze'de eğitim görmüş ve Türkiye'de öğrenimini sürdüren öğrencilerle, halen Gazze'de eğitimlerine devam eden öğrencilerin deneyimlerinin aynı platformda buluşmasının önemine vurgu yapıldı.

Canlı bağlantı ve öğrenci tanıklıkları

Söyleşi kapsamında Gazze'den canlı bağlantı yapıldı; programa Gazze'de eğitimlerine devam eden Nada Kanaan Hussein ve Tasnem Karsou katıldı. İki öğrencinin de Gazze El-Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olduğu belirtildi. Canlı bağlantı aracılığıyla, Gazze'de öğrenci olmanın güçlükleri ve eğitimlerini sürdürme çabaları doğrudan üniversite öğrencileriyle paylaşıldı.

Ayrıca Gazze'de daha önce öğrencilik yapmış ve eğitim hayatını Türkiye'de sürdüren Noor Kanaan Hussein de söyleşide yer alarak hem Gazze'de eğitimini sürdürenlerin hem de Türkiye'de eğitim gören Gazzeli öğrencilerin deneyimlerini bir araya getirdi.

Anma sergileri ve destek kampanyası

Program kapsamında Gazze'de hayatını kaybeden kadınlara adanan bir sergi yer aldı; sergide yer alan kadınlar arasında doktor, mühendis, profesör ve gazetecilerin bulunduğu vurgulandı. Ayrıca Gazze'de hayatını kaybeden 18 bin 500 çocuğun isminin yer aldığı bir anma çalışması hazırlandığı; bu çocukların yaklaşık bininin bir yaşın altında olduğunun altı çizildi.

Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan, üniversitelerin benzeri programlarla farkındalık oluşturma ve dayanışma kültürünü güçlendirme sorumluluğuna dikkat çekti. Etkinlikler kapsamında düzenlenen destek amaçlı faaliyetlerden elde edilecek gelirin Gazze'deki öğrencilere aktarılmasının planlandığı açıklandı.

Gün boyu süren "Gazze Günleri"; söyleşi, anma sergileri, çocukların anıldığı çalışmalar ve öğrencilere destek etkinlikleriyle program katılımcılarına Gazze'deki eğitim ve insani duruma ilişkin doğrudan tanıklıklar sundu ve dayanışma mesajı verdi.

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİNDE "GAZZE GÜNLERİ" PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİNDE "GAZZE GÜNLERİ" PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.