DOLAR
42,88 0%
EURO
50,49 0%
ALTIN
6.251,62 0%
BITCOIN
3.765.204,28 -0,29%

Uludağ'da hafta sonu dönüşü trafik çilesi: Kar lastiği ve zincirsiz araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu

Uludağ'da hafta sonu dönüşünde kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar nedeniyle kilometrelerce trafik kuyruğu oluştu, jandarma önlemleri artırıldı.

Yayın Tarihi: 28.12.2025 19:08
Güncelleme Tarihi: 28.12.2025 19:08

Uludağ'da hafta sonu dönüşü trafik çilesi: Kar lastiği ve zincirsiz araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu

Uludağ'da hafta sonu dönüşü trafik çilesi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, hafta sonu tatilini değerlendiren aileler ve günübirlikçilerin yoğun akınına uğradı. Oteller Bölgesi ile pistlerdeki konaklama tesisleri, hafta sonunu Uludağ'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerle doldu.

Akşam saatlerinde zirveden şehir merkezine dönüşe geçen tatilciler, kış koşullarına uygun ekipman bulundurmayan bazı araçların yola çıkması nedeniyle zorluk yaşadı. Kar lastiği ve zinciri olmayan sürücüler nedeniyle yol trafiğe kapandı ve kilometrelerce araç kuyruğu oluştu; bu durum sonucunda birçok kişi geride kaldı ve geri dönüşler uzun süre aksadı.

Jandarma müdahalesi ve alınan tedbirler

Olay yerinde görev yapan jandarma ekipleri trafik yönetimi ve güvenlik önlemlerini artırdı. Yetkililer, zincirsiz veya kış lastiği bulunmayan araçların ilerlemesinin trafik akışını olumsuz etkilediğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Nedenler ve çıkarımlar

Yaşanan trafik sıkışmasının temel nedenleri arasında, bölgeye yoğun talep ile birlikte bazı araçların kış koşullarına uygun donanıma sahip olmadan yola çıkması gösterildi. Bu tür aksaklıklar yalnızca zaman kaybına yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda acil müdahale gerektiren durumlarda erişimi de zorlaştırıyor. Benzer yoğunlukların önlenmesi için sürücülerin kış ekipmanlarına dikkat etmesi ve yetkililerin trafik yönetimini güçlendirmesi önem taşıyor.

Uludağ'da trafik çilesi: Kilometrelerce kuyruk oluştu

Uludağ'da trafik çilesi: Kilometrelerce kuyruk oluştu

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.