Boelo fırtınası İngiltere ve İskoçya'da hayatı etkiledi

Boelo fırtınası İngiltere ve İskoçya'da etkili oldu; devrilen ağaçlar Finchley ve Dumfries'de iki kişinin ölümüne yol açtı, 90 binden fazla konut elektriksiz.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 13:52
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 13:58

Boelo fırtınası İngiltere ve İskoçya'da hayatı etkiledi

Boelo fırtınasının bölgedeki etkileri

Birleşik Krallık'ta etkili olan Boelo fırtınası günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli rüzgar ve tehlikeli hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksaklıklar, enerji altyapısında arızalar ve can kayıpları bildirildi. Yetkililer vatandaşları tehlikeli dış koşullardan kaçınmaları konusunda uyarıyor.

ölümler ve yaralanmalar:

İngiltere'nin kuzeyi ile İskoçya'da devrilen ağaçların altında kalan kişilerden 2 kişi hayatını kaybetti. Londra'nın kuzeyindeki Finchley bölgesinde, Dollis Road üzerinde hareket halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrilmesi sonucu sürücünün olay yerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Olay yerine sevk edilen ekipler ilgili ihbarı aldı; Londra Metropolitan Polisi ekipleri müdahale etti. Kuzeybatı Komuta Birimi'nden Başmüfettiş Guy Ellwood olaya ilişkin olarak 'Bu son derece trajik bir olay. Hayatını kaybeden genç adamın yakınlarına başsağlığı diliyoruz' dedi.

İskoçya'nın Dumfries and Galloway bölgesinde de şiddetli fırtına nedeniyle bir kişi hayatını kaybederken, Aberfeldy kasabasında devrilen bir ağaç iki kadını yaraladı ve hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

elektrik kesintileri ve altyapı sorunları:

Enerji Şebekeleri Birliği (ENA) verilerine göre, fırtınanın etkisiyle dün yerel saatle 19.00 itibarıyla yaklaşık 90 binden fazla konut elektriksiz kaldı. ENA, tehlikeli hava şartlarının mühendislerin güvenli çalışmasını zorlaştırdığı ve bu nedenle bazı bölgelere enerji sağlanmasında gecikmeler yaşandığını açıkladı.

Yetkililer, olumsuz hava koşulları devam ettiği sürece mümkün olduğunca seyahat etmemeyi, devrilebilecek ağaçlardan ve hasarlı yapılardan uzak durmayı ve güncellemeler için yerel yetkililerin duyurularını takip etmeyi öneriyor.

İNGİLTERE VE İSKOÇYA'DA ETKİLİ OLAN BOELO FIRTINASI'NDA DEVRİLEN AĞAÇLARIN ALTINDA KALAN 2 KİŞİ...

İNGİLTERE VE İSKOÇYA'DA ETKİLİ OLAN BOELO FIRTINASI'NDA DEVRİLEN AĞAÇLARIN ALTINDA KALAN 2 KİŞİ HAYATINI KAYBEDERKEN, 90 BİNDEN FAZLA KONUT ELEKTRİKSİZ KALDI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.