Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Ukrayna'da Zelenski'ye suikast girişimi! İki albay FSB ile ilişkilendirildi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye suikast girişimi planlarını engellediğini ve planlarda rol aldıkları iddia edilen iki albayın son anda yakalandığı açıklandı

Yayın Tarihi: 07.05.2024 23:55
Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 23:55

Ukrayna'da Zelenski'ye suikast girişimi! İki albay FSB ile ilişkilendirildi

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye suikast girişimi planlarını engellediğini ve planlarda rol aldıkları iddia edilen iki albayın Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) hizmet ettiğini açıkladı.

SBU'nun verdiği bilgilere göre, gözaltına alınan iki albay, Zelenski'ye suikast hazırlığında oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Ayrıca, FSB'nin istihbarat ağı tarafından Zelenski'nin yakın güvenlik biriminde görevli askerler arasından Devlet Başkanı'nı kaçırıp öldürebilecek kişilerin bulunması amacıyla planlar yapıldığı belirtildi.

saldırı

Öte yandan, SBU Başkanı Vasyl Maliuk, Ukrayna Savunma İstihbaratı Başkanı Kyrylo Budanov ve diğer üst düzey yetkililerin de hedef alındığı iddia edildi.

SBU'nun açıklamasında, iddia edilen planın detaylarına da değinilerek, "İşe alınan bir ajan, korunan bir kişinin hareketlerini izleyecek ve bilgi aktaracaktı. Yetkilinin bulunması gereken evin koordinatları, bir füze saldırısı için kullanılacaktı. Daha sonra, saldırı yerinde bulunan kişilere bir insansız hava aracı ile saldıracaklardı. Ruslar, insansız hava aracının izlerini yok etmek de dahil olmak üzere başka bir füzeyle vurmayı planlıyordu" şeklinde detaylar paylaşıldı.