Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Gazze'deki sınır kapısının kapanmasından Mısır'ı suçluyor: Uluslararası yardım tehlikede

İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasını Mısır'a bağlayarak uluslararası insani yardımın tehlikede olduğunu belirtiyor. İsrail Dışişleri Bakanı, Mısır'ı kapının yeniden açılması konusunda ikna etmek için uluslararası çaba harcıyor.

Yayın Tarihi: 14.05.2024 21:53
Güncelleme Tarihi: 14.05.2024 21:53

İsrail Gazze'deki sınır kapısının kapanmasından Mısır'ı suçluyor: Uluslararası yardım tehlikede

İsrail Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olmasından Mısır'ın sorumlu olduğunu iddia etti

İsrail hükümeti, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasından dolayı Mısır'ı suçluyor. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İngiltere ve Almanya Dışişleri Bakanları ile yaptığı telefon görüşmelerinde, uluslararası insani yardımın Gazze'ye ulaştırılabilmesi için Mısır'ı sınır kapısını yeniden açmaya ikna etme çabalarını sürdürdüklerini belirtti.

Katz, Gazze'deki insani krizin önlenmesinin artık Mısır'ın sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, Refah Sınır Kapısı'nın İsrail tarafından işgal edilmesinin ardından Mısır'ın harekete geçmemesini eleştirdi. Katz, Mısır'ın kapının kontrolünü Hamas'a geri vermemesi gerektiğini savunarak, bölgedeki işgalin devam edeceğine işaret etti.

Uluslararası arenada yaşanan bu gelişmeler, Gazze'deki insani krizin derinleştiği bir dönemde gelmekte. İsrail'in saldırıları altında yaşayan Gazze halkı, gıda ve insani yardım sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyor. Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasıyla birlikte Gazze'ye giren yardım tırlarının sayısında önemli bir düşüş yaşanıyor, bu da bölgedeki insani yardımın tehlikede olduğu vurgulanıyor.