Tuzla Belediyesi Yarıyıl Tatili Şenliği Şifa Kültür Merkezi'nde başladı
Tuzla Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Yarıyıl Tatili Şenliği, bu yıl da çocuklara unutulmaz anlar yaşatmaya başladı. İlk etkinlik 20 Ocak tarihinde Şifa Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlik, palyaçolar, maskotlar, jonglörler, yüz boyama ve sahne gösterileriyle minik katılımcılara geniş bir eğlence yelpazesi sundu.
Etkinlikte neler vardı?
Şifa Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, çocuklar palyaçoların gösterileriyle kahkahalara boğuldu; maskotların dansları ve jonglörlerin performanslarıyla dikkat çekici anlar yaşandı. Yüz boyama alanında çocuklar sevdikleri kahramanlara dönüşürken, sahne etkinlikleriyle hem eğlence hem de paylaşım ortamı oluşturuldu. Etkinliğin her iki seansına da katılım oldukça yoğun oldu.
Ailelerin görüşleri
Etkinliğe katılanlar etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi. Katılımcılardan biri olan Ümit Yılmaz, "Şifa Kültür Merkezi’ndeyiz. Ben Gebze’den geliyorum. Başkanımızın yaptığı faaliyetleri çok beğeniyoruz. Oradan buraya geliyoruz sürekli. Sahil sahnesi olsun, burası olsun, çok beğeniyoruz. Etkinlikleri sürekli takip ediyoruz, başkanımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Besime Sönmez Uğurlu da etkinliklerin düzenli yapılmasından memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: "Belediyemizin yaptığı şenliğe her seferinde çok keyifle geliyoruz. Kızım Hilal’le hiç kaçırmıyoruz, buradayız. Etkinlikler çok güzel, sihirbazımız vardı. Ondan sonra yarışmalarımızı yaptık, şimdi başka bir yarışmamız var. Geldik ve çok eğleniyoruz. Çocukların enerjisi, gelişimi ve yeni şeyler öğrenmesi benim için çok değerli. Belediyemize teşekkür ediyoruz, memnunuz."
Gülay Andıç, "Şifa Kültür Merkezi’ndeyiz. Çocuklarımı getirdim; çok keyifli geçiyor, eğleniyorlar. Belediyemize bu yarıyıl şenliği için çok teşekkür ederiz. Çocuklar çok mutlu oldu" derken, Gülsüm Öztürk ise "Güzel gidiyor. Sihirbaz gösterisi vardı, çok eğlenceliydi. Şimdi başka gösteriler var, gayet güzel gidiyor. Onlar eğleniyor, bu havada başka yerlere gidemiyoruz. Çocuklar için gerçekten güzel bir program" ifadelerini kullandı.
Devam eden takvim ve amaç
Tuzla Belediyesi, yarıyıl tatilini çocuklar için hem eğlenceli hem de sosyal gelişimi destekleyici bir döneme dönüştürmeyi hedefliyor. Etkinlikler, Tuzla’nın çeşitli kültür merkezlerinde devam edecek. Program takvimi şu şekilde duyuruldu:
22 Ocak Perşembe birinci seans: saat 12.00, ikinci seans: saat 14.00, Tuzla Yaşam Aydınlı.
27 Ocak Salı saat 14.00 Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi.
29 Ocak Perşembe saat 14.00 Orhanlı Kültür Merkezi.
Tuzla Belediyesi tarafından, çocukların sosyal gelişimlerini desteklemek ve yarıyıl tatillerini dolu dolu geçirmelerini sağlamak için bu tür etkinliklere devam edileceği belirtildi.
Yarıyıl tatilinde Tuzla'da çocuk coşkusu