Gençlerden yalnız yaşlılara gönül köprüsü

Manisa'da GSB yurtlarında kalan gönüllü öğrenciler, 'Komşum Projesi'yle yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılıyor ve sohbet ediyor.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 17:59
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 17:59

Gençlerden yalnız yaşlılara gönül köprüsü

Gençlerin ziyaretleri yalnızlıkla mücadelede fark yaratıyor

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan üniversiteli gençler, 'Komşum Projesi' kapsamında yalnız yaşayan yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje, öğrencilere toplumsal sorumluluk bilinci kazandırırken yaşlı vatandaşların gündelik yaşamına somut destek sağlıyor.

Günlük ihtiyaçlara yönelik destek ve sıcak sohbet:

Gönüllü öğrenciler, ziyaretlerde yaşlıların ev işlerine yardımcı oluyor, eksiklerini gideriyor ve zaman ayırarak sohbet ediyor. Bu karşılıklı iletişim, hem yaşlıların kendilerini daha değerli hissetmesini sağlıyor hem de öğrencilerin kültürel ve manevi deneyim kazanmasına olanak tanıyor. Öğrenciler, 'Onların kapısını çalmak, ihtiyaçlarını karşılamak ve birlikte sohbet etmek bizleri çok mutlu ediyor' diyerek projenin duygusal boyutuna dikkat çekiyor.

Ziyaretler sırasında gençler, büyüklerin hayat tecrübelerini dinleyip kuşaklar arası bağları güçlendiriyor. Basit görünen bir çay sohbetinin bile yaşlılar için ne kadar kıymetli olduğuna sıkça vurgu yapılıyor; öğrenciler, 'Biz onlara yardımcı olmak için gidiyoruz ama her ziyarette onların sevgisinden, dualarından ve hayat tecrübelerinden çok şey öğreniyoruz' ifadelerini kullanıyor.

Koordinasyon, amaç ve sürdürülebilirlik:

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, projenin gençlerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirdiğini ve toplumsal değerlerin aktarılmasında önemli rol oynadığını belirtiyor. Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarının yalnızca barınma hizmeti sunmadığını, gençlerin sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sağladığını vurguluyor ve projenin gençlerle büyükleri buluşturma amacını öne çıkarıyor.

Öztürk, bu buluşmaların hem yaşlıların yalnızlık duygusunu azalttığını hem de gençlerin merhametli, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesine katkı sunduğunu ifade ediyor. Yetkili, Manisa genelindeki yurtlarda dayanışma faaliyetlerinin sürdürüleceğini ve projeye katılan öğrencilere teşekkür ettiğini dile getiriyor.

Projenin devamı, gönüllü öğrenci sayısının artması ve ziyaretlerin düzenliliğiyle değerlendiriliyor. Bu tür girişimler, toplumsal dayanışmanın yerel düzeyde nasıl somutlaştığını gösterirken, hem yaşlıların hem de gençlerin hayatına olumlu etkiler bırakıyor. 'Bir büyüğümüzün duasını almak çok kıymetli' sözleri, projede elde edilen manevi kazanımları özetliyor.

MANİSA’DA GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA BAĞLI YURTLARDA KALAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, "KOMŞUM PROJESİ"...

MANİSA’DA GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA BAĞLI YURTLARDA KALAN ÜNİVERSİTELİ GENÇLER, "KOMŞUM PROJESİ" KAPSAMINDA YALNIZ YAŞAYAN YAŞLILARI EVLERİNDE ZİYARET EDEREK EV İŞLERİNE YARDIMCI OLUYOR, İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR VE SOHBETLERİYLE YALNIZLIKLARINI PAYLAŞIYOR. GENÇLER İLE YAŞLILAR ARASINDA SEVGİ, SAYGI VE DAYANIŞMA KÖPRÜLERİ KURAN PROJE, GÖNÜLLERE DOKUNUYOR.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.