Manisalı üretici San Francisco'da zeytinyağı tadım tekniklerini paylaştı
Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde üretim yapan Hermus Zeytinyağları sahibı Ali Zihnioğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco kentinde düzenlenen bir tadım panelinde Amerikalı katılımcılara eğitim verdi.
Panelde verilen eğitim ve uygulamalar
Alpine Hills Tenis Kulübü tarafından düzenlenen panelde Zihnioğlu, zeytinyağında tadım teknikleri, duyusal analiz yöntemleri ve kalite sınıflandırmaları konularında uygulamalı bilgiler aktardı. Etkinlikte katılımcılara tatım yöntemleri ve değerlendirme kriterleri konusunda doğrudan uygulamalar gösterildi.
Prof. Dr. Paul Vossen'in katkısı
Panele, zeytinyağı alanında "godfather of olive oil" olarak anılan Prof. Dr. Paul Vossen de eşlik etti. Vossen'in ABD'de tadım jürilerinin başkanlığını yaptığı ve çok sayıda yayın gerçekleştirdiği belirtildi.
Katılım ve değerlendirme
Etkinlik yoğun ilgi gördü; panelin 40 kişinin ücret ödeyerek katıldığı bildirildi. Zihnioğlu, panel hakkında yaptığı değerlendirmede: 'Amerikalılara 'iyi zeytinyağı nasıl olur?' sorusunun cevabını anlattık. Prof. Dr. Paul Vossen ile birlikte kapsamlı bir tadım gerçekleştirdik. Panel 40 kişinin ücret ödeyerek katıldığı yoğun ilgi gören bir etkinlik oldu.' ifadelerini kullandı.
Uluslararası tanınırlık
Hermus Zeytinyağları daha önce, dünyanın önde gelen gastronomi platformu TasteAtlas tarafından "dünyanın en iyi 6. zeytinyağı" seçilerek uluslararası alanda dikkat çekmişti.
MANİSA'NIN KÖPRÜBAŞI İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN BİR ZEYTİNYAĞI İŞLETMESİNİN SAHİBİ OLAN İŞ İNSANI ALİ ZİHNİOĞLU, SAN FRANCİSCO’DA AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM TEKNİKLERİNİ ANLATTI.