Altyapı çalışmaları altı mahallede eş zamanlı devam ediyor
Tokat’ın Turhal ilçesinde, ilçenin farklı noktalarını kapsayan altyapı çalışmaları hızla ilerliyor. İskele Mahallesi’nden başlayıp Ray, Gürsel, Yunus Emre, Kazım Karabekir ve Nurkavak mahallelerini kapsayan hat, yağmur suyunu Yeşilırmak’a ulaştırmayı hedefliyor. Projenin uzunluğu 8,5 kilometre olarak planlandı ve maliyetinin yaklaşık 45 milyon lira olması bekleniyor.
Yağmur suyu hattı ve yol yenilemeleri:
Sağanak yağışlara bağlı su baskınlarını önlemeyi amaçlayan hat çalışmaları kapsamında, Alparslan Türkeş Caddesi ve alt geçidinde yapılan altyapı ve asfalt yenileme çalışmalarının yüzde 70’i tamamlandı. Belediye yetkilileri, bu noktadaki çalışmaların birkaç gün içinde biteceğini belirtiyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde de yağmur suyu altyapısı inşa edilmeye devam ediyor.
İçme suyu hattı ve yol serimleri:
Cumhuriyet Mahallesi Töre Caddesi’nde 700 metrelik asbestli içme suyu hattı değiştirilerek cadde yeniden asfaltlandı. Osmangazi Mahallesi Olimpiyat Sokak’ta yürütülen 430 metrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları tamamlandı; Güneş Mahallesi’nin içme suyu şebekesinde ise çalışmalar sürüyor. Ayrıca Turhal’ı Pazar ilçesi üzerinden Kazova’ya bağlayan Hapan Yolu (Şehit Osman Ateş Caddesi) üzerinde bozulan asfalt, belediyenin yeni asfalt serim makinesi ve freze araçları kullanılarak yenilendi.
Çalışmaları sahada inceleyen Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, altyapı yatırımlarının yer altında kaldığı için görünür olmamalarına rağmen vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkilediğini vurguladı. Ural, "Tüm bu yatırımları hiçbir kredi kullanmadan, kendi öz imkânlarımızla ve yaptığımız tasarruflarla hayata geçiriyoruz" dedi. Belediye, yeni makine ve ekipman yatırımlarıyla özellikle yol ve asfalt çalışmalarını yerinde yaparak dışa bağımlılığı azaltmayı amaçlıyor.
İlçe genelindeki eş zamanlı altyapı yenilemeleri, sel riskini azaltmayı ve ulaşımda yaşanan aksaklıkları minimuma indirmeyi hedefliyor. Belediye yetkilileri projelerin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların günlük yaşam konforunda belirgin bir artış olacağını ifade ediyor.
TOKAT'IN TURHAL İLÇESİNDE 6 MAHALLEYİ KAPSAYAN 8,5 KİLOMETRELİK YAĞMUR SUYU HATTININ YAPIMI SÜRÜYOR