Tunceli'de Gözen Köyü yakınlarında ayağını burkan vatandaşı jandarma sırtında taşıdı

Tunceli'nin Gözen Köyü yakınlarında ayağını burkan vatandaş, jandarma ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 2 kilometrelik zorlu parkuru yaya kat edip jandarma personelinin sırtında ambulansa ulaştırılmasıyla hastaneye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 23.05.2026 12:08
Güncelleme Tarihi: 23.05.2026 12:21

Tunceli'de Gözen Köyü yakınlarında ayağını burkan vatandaşı jandarma sırtında taşıdı

Tunceli'de Gözen Köyü yakınlarında ayağını burkan vatandaşı jandarma sırtında taşıdı

Olayın gelişimi

Olay, Tunceli merkeze bağlı Gözen Köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede yürüyüş yapan bir vatandaş dengesini kaybederek sağ ayak bileğini burktu ve yürüyemeyecek duruma geldi.

Vatandaşın yardım çağrısı üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri Gözen Köyü'ne ulaşmak için dere yatağı da dahil olmak üzere yaklaşık 2 kilometrelik zorlu parkuru yaya olarak geçti.

Müdahale ve sonuç

Ayağından yaralandığı belirlenen vatandaş, jandarma personelinin desteğiyle sırtında taşınarak köy içinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hasta tedavi edilmek üzere Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yetkililer, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde vatandaşın kısa sürede sağlık ekiplerine ulaştırıldığını bildirdi.

TUNCELİ’DE AYAĞINI BURKTUĞU İÇİN MAHSUR KALAN VATANDAŞI JANDARMA PERSONELİ SIRTINDA...

TUNCELİ’DE AYAĞINI BURKTUĞU İÇİN MAHSUR KALAN VATANDAŞI JANDARMA PERSONELİ SIRTINDA TAŞIDI.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.