Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Tüm zamlara inat doğalgaza indirim mi geliyor! Bakan acil koduyla duyurdu

Doğalgaza 2024 Ocak zammı yapılacak mı? Doğalgaza zam gelecek mi? sorusunun yanıtı merakla araştırılırken, gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrili beklemekteydi.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 10:02

Tüm zamlara inat doğalgaza indirim mi geliyor! Bakan acil koduyla duyurdu

Yeni yıl yeni zamlarla gelmiş bulunuyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının şekillenmesi sonrasında enflasyon rakamları ve OVP kapsamında da vergi artışları ile birlikte tüm hizmetlere de zam yapılmaya devam ediyor. Kış mevsimi gelip çattı. Ocak ayının gelmesi ile birlikte yurda giriş yapan soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı, kombilerin tam sürat açılmasına mahal verdi. Artı olarak ısınma masrafı vatandaşın cebini özellikle de kış mevsiminde yorarken, yapılan zamlardan doğalgaz fiyatlarının ne derecede etkileneceği merakla bekleniyordu.

DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Doğalgaza 2024 Ocak zammı yapılacak mı? Doğalgaza zam gelecek mi? sorusunun yanıtı merakla araştırılırken, gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrili beklemekteydi.

zam

Geçtiğimiz Mayıs Karadeniz doğalgazının işemeye başlanması sonrasında bir ay boyunca tüm ülkede doğalgaz faturası kesilmeyeceği açıklaması yapılırken, 2024 yılı Mayıs ayına kadar da 25 metreküp doğalgaz kullanım hakkı sağlanmıştı. Yeni yıla girilmesi ile birlikte doğalgaz desteği süregelse de zam yapılıp yapılmayacağı konusu vatandaşın merak konusu oluyor.

DOĞALGAZ ZAMMINI BAKAN AÇIKLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından son dakika doğalgaz zammı ile alakalı açıklama yapıldı. Bayraktar yaptığı açıklamada "Şu an bir enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğalgaz zammı planlamıyoruz" dedi.

DOĞALGAZ BU KIŞ ZAMLANMAYACAK

Ulusal bir kanalda kendisine sorulan soruları ivedilikle cevaplayan Bayraktar, doğalgaz konusunda yöneltilen soruya verdiği yanıt ile yüreklere su serpti.

zam

Kendisine sorulan doğalgaz zammı konusunda açıklama yapan bakan, ''Şu an bir enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğalgaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde. Bu da elimizi rahatlatıyor. Avrupa'da elektrik ve doğalgazda en ucuz ikinci ülkeyiz. '' dedi. Doğalgaz üretiminin artması ile ülkemizde fiyatlar konusunda daha gerilemenin de yaşanabileceğini belirten bakan, ''Avrupa'da elektrik ve doğalgazda en ucuz ikinci ülkeyiz.'' dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM

Bayraktar tarafından vatandaşa sağlanan doğalgaz desteği iile alakalı açıklama gelirken, desteklerin devam edeceği belirtildi.