DOLAR
42,73 -0,02%
EURO
50,16 0,06%
ALTIN
5.938,05 0,38%
BITCOIN
3.726.835,72 -1,31%

Trabzon'da Ortahisar fırınlarına gramaj ve fiyat etiketi denetimi

Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü Ortahisar’da fırınları gramaj ve etiket açısından denetledi; denetimde olumsuzluk bulunmadı. 2025'te bin 853 firmada inceleme yapıldı.

Yayın Tarihi: 18.12.2025 14:09
Güncelleme Tarihi: 18.12.2025 14:26

Trabzon'da Ortahisar fırınlarına gramaj ve fiyat etiketi denetimi

Trabzon'da Ortahisar fırınlarında gramaj ve etiket denetimi

Trabzon Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Ortahisar ilçesinde fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Ekipler, fiyat listesinde belirtilen gramajların gerçeğe uygun olup olmadığını ve işletmelerin etiket düzenlemelerine uyumunu inceledi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Denetimin kapsamı ve yasal dayanak

Konuya ilişkin açıklamada, İl Müdürlüğü denetim ekiplerince resen ve şikâyete dayalı olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında gerekli denetimlerin yapıldığı bildirildi. Denetim esnasında dikkat edilen hususlar arasında; Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında fiyat listesinin bulunması ve etiket içeriğinin yönetmeliğe uygun olması, fiyat listesinde belirtilen gramajların gerçeğe uygunluğu ve Haksız Fiyat Yönetmeliği kapsamında incelemeler yapılarak fahiş fiyat tespitinin kurula gönderilmesi yer aldı.

2025 yılı denetim verileri

Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Birimi açıklamasında, İl Müdürlüğü personelince 2025 yılı içinde bin 853 firmaya denetim yapıldığı ve 107 bin 448 ürünün incelendiği belirtildi. Bu denetimlerde 107 firmada 285 adet aykırılık tespit edildiği ve toplam 2 milyon 555 bin 135 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

TRABZON'DA FIRINLARA YÖNELİK YAPILAN DENETİMLERDE OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI

TRABZON'DA FIRINLARA YÖNELİK YAPILAN DENETİMLERDE OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI

TRABZON'DA FIRINLARA YÖNELİK YAPILAN DENETİMLERDE OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.