Çetinkaya Kayseri'de kümelenmeyi güçlendiren mağazasını KUMSmall'da açtı

Çetinkaya, 37 mağazelik ağına bir yenisini ekleyerek Kayseri KUMSmall'da mağaza açtı; proje 300 bin metrekare kapalı alanda üretim ve perakendeyi birleştiriyor.

Yayın Tarihi: 07.11.2026 15:51
Güncelleme Tarihi: 07.11.2026 16:11

Çetinkaya Kayseri'de kümelenmeyi güçlendiren mağazasını KUMSmall'da açtı

Çetinkaya mağazası KUMSmall'da kapılarını açtı

Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'si olarak tanımlanan KUMSmall bünyesinde Çetinkaya mağazası düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış, il protokolü, Çetinkaya ailesi ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Yeni mağaza, markanın ülke genelindeki varlığını pekiştirirken Kayseri'deki kümelenme sürecine de katkı sunmayı hedefliyor.

AVM'nin ölçeği ve kümelenme hedefi:

KUMSmall hakkında bilgi veren AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, projenin yerel sanayiciyi, esnafı ve belediyeleri bir araya getiren bir girişim olduğunu vurguladı. Sarıkaya, projenin kapalı alanının 300 bin metrekare olduğunu ve tesiste yaklaşık 200 mobilya mağazası bulunduğunu belirtti. Sarıkaya ayrıca burada üretilen malların vitrine çıkarıldığını, AVM'nin aylık ziyaretçi sayısının 400 bin civarında olduğunu ve hedeflerinin sadece perakende değil toptan satışla Türkiye ve dünya pazarlarına açılmak olduğunu söyledi.

Sarıkaya konuşmasında projenin sanayicinin öncülüğünde yerelde başladığını, Ankara'da devlet desteğiyle büyüdüğünü ve oluşturulan kümelenmenin markaların daha ileri gitmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Kendisi Çetinkaya ile yaklaşık dokuz yıl önce başlayan ilişkiden söz ederek bugünkü açılışı yarım kalan bir hikayenin tamamlanması olarak nitelendirdi.

Konuşmalar ve açılış mesajları:

Çetinkaya markasını temsilen konuşan Ömer Çetinkaya, kaliteyi halkla uygun fiyatla buluşturma hedefini vurguladı ve merhum iş insanı Sakıp Sabancı'nın da Çetinkaya'dan giyindiğini aktararak Kayseri'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Ömer Çetinkaya ayrıca Sabancı ile ağabeyi Fehmi Çetinkaya'nın ABD'deki bir anısını anlattı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek açılışta markanın şehir için önemine değindi. Çiçek, Çetinkaya'nın yerli ve milli üretim anlayışı ile ülkeye katkı sunduğunu, 20 bin kişiye istihdam sağlayan büyük bir marka olduğunu belirterek Kayseri'de bir Çetinkaya mağazasının eksikliğinin giderilmiş olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Açılışa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise bölgedeki yatırımlar ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Elitaş, 2009'da inşa edilen Mobilya Kent ve buradaki kooperatifleşme anlayışını hatırlatarak sahada 800 civarında işyeri bulunduğunu, uygulanan 5 MW çatı üstü enerji projesiyle işyerlerinin enerji maliyetlerinin düşürüldüğünü ifade etti. Ayrıca Ankara-Niğde yolu kavşağında planlanan 2,5 milyon metrekarelik yeni sanayi alanı üzerinde çevre yolu kesişim noktasında yaklaşık bine yakın işyeri oluşturma hedefinden söz etti ve açılışı tebrik etti.

Tören, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın dualarıyla son buldu ve mağaza ziyaretçilere açıldı. Katılımcılar arasında il protokolü, Çetinkaya ailesi ve bölge halkı yer aldı.

ÖMER ÇETİNKAYA; KALİTEYİ HALKLA UCUZA BULUŞTURDUĞUNU İFADE EDEREK HAYATINI KAYBEDEN KAYSERİLİ İŞ...

ÖMER ÇETİNKAYA; KALİTEYİ HALKLA UCUZA BULUŞTURDUĞUNU İFADE EDEREK HAYATINI KAYBEDEN KAYSERİLİ İŞ İNSANI SAKIP SABANCI'NIN DA ÇETİNKAYA'DAN GİYİNDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.