Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Toplu taşımadan sonra taksi fiyatlarına da dev zam: Yüzde 100 artış ile 100 TL oldu

Yeni yılın hemen ertesinde artan maliyetler sebebiyle İstanbul'dan başlamak üzere yurt geneline yayılan yeni zam furyası gündeme çıkmıştı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 13:13
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 13:13

Toplu taşımadan sonra taksi fiyatlarına da dev zam: Yüzde 100 artış ile 100 TL oldu

Yeni yılın hemen ertesinde artan maliyetler sebebiyle İstanbul'dan başlamak üzere yurt geneline yayılan yeni zam furyası gündeme çıkmıştı. Toplu taşıma ve taksi zamları özellikle de hergün kullanan bireyin tepkisini toplarken aradan geçen 4 5 ay gibi sürede son dakika yeni bir zam daha duyuldu. Toplu taşıma ve taksi ücretlerine yeni bir zam daha geldi. Niğde'de toplu taşıma ve taksi ücretlerine yapılan zam kararı, şehir sakinleri arasında büyük yankı uyandırdı. Mevcut zam halk tarafından büyük tepki ile karşılanırken, uygulamaya girme nedeninin maliyet fiyatlarındaki mevcut artış olduğu belirtildi. Yılbaşından beri akaryakıt fiyatlarının pozitif ivmesinden etkilenen toplu taşıma araçları ve taksiler ile alakalı alınan zam kararı sonrasında yeni tarifeler de merak edildi.

tll

Niğde Belediye Meclisi, şehiriçi ulaşım konusunda zam furyasını başlattı. Mevcut zamlar sonrasında tüm tarifeler güncellendi. Niğde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın taleplerini dikkate alarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, meclis toplu taşıma ve taksi ücretlerinde artış kararı aldı.

TOPLU TAŞIMA ZAMMI

Alınan kararlar doğrultusunda tam bilet fiyatı 12 TL'den 15 TL'ye çıktı. Öğrenci biletleri ise 1 TL'lik zam ile 9 TL'ye yükseltildi. Toplu taşıma kartlarının kullanılmadığı durumlarda ise tam 20 TL öğrenci 15 lira olarak ödenecek.

TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM

Niğde'de sadece toplu taşımaya zam yapılmadı Taksi indi bindi ve km fiyatı da revize edildi. Açılış ücreti 50 liradan 75 liraya, kilometre başına taksi ücreti ise 20 liradan 30 liraya yükseldi. Yüzde yüz zam alan kısa mesafede indi bindi ise 100 TL oldu.

Yapılan bu kallavi zam, vatandaşın büyük tepkisini topladı. özellikle de taksi fiyatlarına yapılan revize sebebiyle, toplu taşıma kullanımının daha da artacağı tahmin edilirken, Vatandaşlar, yetkililerden zamların geri çekilmesini veya yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

Yetkililerden zam uygulamasının ne zaman devreye gireceği konusunda net bir açıklama yapılmasa da en kısa sürede zamlı tarifelerin başlayacağı belirtildi.