Terme'de gaziler günü töreni: saygı duruşu ve şiirlerle anma

Terme'de 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'ndaki törenle anıldı; çelenk sunuldu, saygı duruşu yapıldı ve öğrenciler şiirler okudu.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 12:46
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 12:46

Terme'de gaziler günü töreni: saygı duruşu ve şiirlerle anma

Terme'de 19 Eylül Gaziler Günü töreni

Samsun'un Terme ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda bir anma töreni gerçekleştirildi. Tören, gazilerin hatırlanması ve kamuoyunda bu günün öneminin vurgulanması amacıyla düzenlendi.

Törenin akışı:

Program, Terme Kaymakamı Can Atak, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Tugay Bayırtarla ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Bunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve topluca İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalar törene resmiyet kazandırdı.

Katılımcılar ve etkinlikler:

Törene protokol üyeleri, gaziler ve aileleri ile şehit yakınları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Programa katılan öğrenciler, Gaziler Günü'ne ilişkin şiirler okuyarak etkinliğe duygusal bir katkı sundu. Tören, anma ve teşekkür havası içinde tamamlandı.

Yerel yöneticilerin ve halkın katılımıyla gerçekleşen tören, gazilerin fedakârlıklarının hatırlanması ve toplumda bu değerlerin yaşatılması açısından önem taşıdı.

TERME BELEDİYE BAŞKANI ŞENOL KUL, GAZİNİN ELİNİ ÖPTÜ.  (İSMAİL CAN ÇAM/SAMSUN-İHA)

TERME BELEDİYE BAŞKANI ŞENOL KUL, GAZİNİN ELİNİ ÖPTÜ. (İSMAİL CAN ÇAM/SAMSUN-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!