![Tane tane pilav yapmanın püf noktası açığa çıktı! Artık pilavlarınız lapa olmayacak](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202401/tane-tane-pilav-yapmanin-puf-noktasi-aciga-cikti-artik-pilavlariniz-lapa-olmayacak-1200-438265.jpg)
Artık bu tarif sayesinde tane tane pilav yapmak çok basit! Sadece 20 dakikada hazır olacak tane tane pirinç pilavı sayesinde herkes parmaklarını yiyecek. Bu saatten sonra pilav ne lapa olacak ne de diri kalacak. Tam ayarında tane tane lezzetli mi lezzetli tereyağlı pirinç pilavı tarifi sizlerle! Kavrulmuş şehriye ile pilavın tadına varamayacaksınız. 10 dakikada hazırlık yapıp 10 dakikada pişirceğiniz 4 - 6 kişilik tane tane pirinç pilavı tarifi…
TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ MALZEMELERİ
- 2 su bardağı ölçüsünde pirinç
- Yarım çay bardağı ölçüsünde şehriye
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 5 damla limon suyu
- 1 tane kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağ
- 3,5 su bardağı ölçüsünde sıcak su
TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta pirinçlerinizi tuzlu suyun içerisine yarım saat kadar bekletin.
- Daha sonra pilav tencerenize sıvı yağı ekleyin ve şehriyelerinizin rengi dönene kadar kavurmaya başlayın.
- Yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinçleri ilave ederek kavurma işlemine devam edin. 4 - 5 damla limon suyu damlatıp 3 dakika daha kavurduktan sonra ise tereyağı ekleyin.
- Daha sonra kesme şeker atmayı da unutmayın. Eğer kesme şekeriniz yoksa bir çay kaşığı ölçüsünde tozşeker de ekleyebilirsiniz.
- En son tuzunu da ekledikten sonra sıcak suyunuzu ilave edin.
- 10 dakika kadar orta ateşte pişirdiğinizde suyunu çekecektir.
- Altını kapatarak üzerine havlu kağıt serin.
- Pilavınızı 10 - 15 dakika kadar daha dinlendirdikten sonra tane tane pirinç pilavınız hazır. Dilediğiniz yemeği yanında yapabilir ve misafirlerinize harika bir akşam sofrası sunabilirsiniz.