TAGEM Genel Müdürü Atalay'ın SUMAE Ziyareti
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, enstitünün sadece Türkiye için değil, Karadeniz'e kıyıdaş ülkeler ve Akdeniz Balıkçılık Örgütü içinde kritik bir çalışma kurumu olduğunu vurguladı.
İncelemeler ve Çalışmalar
SUMAE'da çeşitli incelemelerde bulunan Atalay, burada personel ile bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. TAGEM'e bağlı toplamda 49 enstitü olduğunu belirten Atalay, bunlardan 4'ünün su ürünleriyle ilgili faaliyet gösterdiğini ifade etti.
Atalay, SUMAE'nin hem denizde hem de karada balıkçılıkla bağlantılı önemli araştırmalar yürüttüğünü belirterek, bu enstitünün bölgesel önemi hakkında detaylar paylaştı. Türk somonu, kalkan ve mersin balığı konularında da araştırmalar yapıldığını kaydetti.
SUMAE'deki Çalışmalar
SUMAE Müdürü Doç. Dr. Nazlı Kasapoğlu ise enstitüde balıkçılık yönetimi, yetiştiricilik, ıslah ve genetik, su ürünleri sağlığı ve gıda teknolojisi alanlarında önemli çalışmalar sürdürüldüğünü aktardı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay (ortada), Trabzon'da Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitünün (SUMAE) programına katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay (ortada), Trabzon'da Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitünün (SUMAE) programına katıldı.