Sultangazi, tesis yatırımları ve spor başarılarıyla Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi

Sultangazi Belediyesi, 21 kenti geride bırakarak Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi; ACES Türkiye Sekreteri Adem Sever sertifikayı Başkan Dursun’a sundu.

Yayın Tarihi: 05.11.2026 12:19
Güncelleme Tarihi: 05.11.2026 12:19

Sultangazi, tesis yatırımları ve spor başarılarıyla Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi

Sultangazi’ye Avrupa’dan en iyi spor şehri ödülü:

Sultangazi Belediyesi, Avrupa genelinde yarışan 21 şehri geride bırakarak Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi. ACES Türkiye Sekreteri Adem Sever, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’u makamında ziyaret ederek belediyeye resmi sertifikayı takdim etti.

Belediyenin spora ve sporcuya yaptığı yatırımlar ile kısa sürede elde ettiği yükseliş, bu ödülle tescillendi. Daha önce Avrupa Parlamentosu tarafından Aralık ayında verilen 2026 Avrupa Spor Şehri ünvanını alan Sultangazi, saha çalışmaları, geliştirilen tesis ağları ve sporcuların aldığı derecelerle rakiplerinin önüne geçti.

yatırımlar ve altyapı:

Sultangazi yönetimi, gençleri spora yönlendirmek amacıyla donanımlı tesisler kurduğunu ve altyapıya ciddi kaynak ayırdığını belirtiyor. Bu strateji sayesinde sporcuların performansında artış gözlenirken, kentin sporda marka kimliği güçlendi. Belediye temsilcileri, yatırımların sürdürülebilir ve geniş tabanlı olmasına önem verdiklerini vurguladı.

belediye başkanının değerlendirmesi:

Başkan Abdurrahman Dursun, "Bu yola çıkarken bir hayalimiz vardı. Şehrimizin iyi olan yönünü ön plana çıkararak, sporda marka bir şehir olmayı hedeflemiştik" diyerek sürecin planlı bir çalışmanın sonucu olduğunu ifade etti. Dursun, gençlerin doğru yönlendirmelerle neler başarabileceğini gösterdiklerini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Seremoni sırasında Adem Sever, Sultangazi’nin elde ettiği başarının Avrupa ölçeğinde dikkate değer olduğunu ifade ederek başarıların devamını diledi. Başkan Dursun ayrıca, Aralık ayında Brüksel’de düzenlenecek ödül törenine büyük bir heyecanla katılacaklarını duyurdu.

Bu ödül, Sultangazi’nin kısa süre içinde sporda kaydettiği mesafenin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor ve belediyenin spora yaptığı yatırımların yerel ve uluslararası alanda karşılık bulduğunu teyit ediyor.

ACES TÜRKİYE SEKRETERİ ADEM SEVER (SAĞDA), SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN DURSUN’U...

ACES TÜRKİYE SEKRETERİ ADEM SEVER (SAĞDA), SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ABDURRAHMAN DURSUN’U (SOLDA) ZİYARET ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.