Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,47 0,02%
EURO
34,85 -0,08%
ALTIN
2.423,64 0,03%

Sulawesi'deki toprak kayması felaketinde en az 14 kişi yaşamını yitirdi

Endonezya'nın Sulawesi adasında yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen toprak kaymaları en az 14 kişinin yaşamını kaybetmesine neden oldu. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bölgedeki olumsuz hava koşulları çalışmaları zorlaştırıyor.

Yayın Tarihi: 14.04.2024 16:25
Güncelleme Tarihi: 14.04.2024 16:25

Sulawesi'deki toprak kayması felaketinde en az 14 kişi yaşamını yitirdi

Sulawesi Adası Felaketle Sarsıldı: 14 Kişi Yaşamını Kaybetti

Endonezya'nın Sulawesi adasında yaşanan şiddetli yağışlar beraberinde büyük bir felaketi getirdi. Tana Toraja bölgesindeki iki köyde meydana gelen toprak kaymaları sonucunda en az 14 kişi yaşamını kaybetti. Ülkenin afetle mücadele kurumu, kayıp olan kişilerin bulunması için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Olumsuz Hava Koşulları Çalışmaları Zorlaştırıyor

Reuters haber ajansının aktardığına göre, felaketin yaşandığı bölgede olumsuz hava koşulları ve zarar gören yollar, arama-kurtarma ve acil yardım çalışmalarını sekteye uğratıyor. Afetle mücadele kurumunun sözcüsü, bu durumun ambulanslar dahil olmak üzere araçların ilerlemesini zorlaştırdığını belirtti. Şu ana kadar kaç kişinin kayıp olduğu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, yerel basına yansıyan haberlere göre en az iki kişiden haber alınamıyor.

Endonezya'da Artan Felaketler

Geçtiğimiz ay Endonezya'nın Sumatra adasında yaşanan sel ve toprak kaymalarında en az 26 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi evlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Sulawesi'deki bu son felaket, ülkenin doğal afetlerle mücadele ettiği zorlu süreci bir kez daha gözler önüne serdi.