Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şubat'ta velilerin cebinden çıkacak! 2024 okul servisi ücretlerine beklenen zam geldi!

Geçtiğimiz hafta taksicilerin zam istemesi akabinde taksicilerden sonra servis şoförleri de zam taleplerini sunmuş bulunuyor. Bugün düzenlenen olan UKOME toplantısı sonucuna göre okul servisi ücretlerine talep edilen zam oranı kabul edilmedi.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 10:12
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 20:25

Şubat'ta velilerin cebinden çıkacak! 2024 okul servisi ücretlerine beklenen zam geldi!

Okula giden öğrencisi olan velinin, her sene başlangıcında tabi tutulduğu zamlar Ocak ayı itibari tekrardan baş göstermeye başlıyor. Okul malzemeleri, araç gereçler, kıyafet, faaliyet ödemeleri derken, veliler her sene korkuyla başlıyor. Bu zamlara ek olarak okula ulaşım konusunda da taşıt kullanma durumunda kalan veli, servis ücretlerini merak ediyor. Akaryakıtın artması, giderlerin çoğalması, tamir masraflarının artması derken, servis ücretleri de kallavi zamma maruz kalırken, 2024'ün ilk zam talebi de duyurulmuş bulunuyor. Servis şoförleri yeniden değerlendirme oranında zam talep ediyor. 

OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİ 2024

Geçtiğimiz hafta İstanbullu taksiciler tarafından taksi fiyatlarına zam yapılması talebi sunulmuştu. Bugün düzenlenen UKOME toplantısı sonucunda  taksi fiyatlarına %28,09 zam yapıldı. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışın yanı sıra yeni yıl zamlarının da eklenmesi ile birlikte, taşımacılık sektöründe gün geçtikçe zam talebi de artış gösteriyor. Geçtiğimiz hafta taksicilerin zam istemesi akabinde taksicilerden sonra servis şoförleri de zam taleplerini sunmuş bulunuyor.

okul

OKUL SERVİS ÜCRETLERİNE YÜZDE 60 ZAM TALEBİ

Okul servis şoförleri Birliği tarafından yapılan açıklamada servis ücretlerine yüzde 60 zam yapılması talep edildi. Eğer ki bu talebini kabul edilmesi durumunda en düşük servis aylık fiyatı 2800 liraya yükselecek. Yeni yılın başından beri devam eden zam haberleri ile birlikte zam talepleri de gün gün açıklanıyor. Kalem harcamalarında yaşanan artış okul servislerini de etkilerken bugün düzenlenen UKOME toplantısı ile birlikte %60 zam talebi netleşeceği tahmin edilirken, verilen onay doğrultusunda %28,09 zam açıklandı. 

okulserviss

Servis şoförleri tarafından sunulan yüzde 60'lık zam talebi sebebinin vergilere yapılan yeniden değerlendirme oranındaki artış ile birlikte maaşlara yapılan zamlar ve araçların giderlerini artması olarak gösteriliyor.

EN KISA MESAFE ÜCRETİ 2800 TL

Giderlerin artması kapsamında talep edilen%60 zammın onay alması durumunda 1300 TL olan en kısa mesafe servis ücretinin yeni tutarı 2800 TL'ye yükseleceği tahminleri sunulurken şimdi %28,09 hesapları yapılıyor.

UKOME YÜZDE 30 ZAM DÜŞÜNÜYORDU

Bugün düzenlenecek olan UKOME toplantısı ile birlikte okul servislerine ve taksi ücretlerine %30 civarında bir zam yapılması bekleniyor. Konu ile alakalı Şubat ayında tarifelere yansıyacağı açıklaması yapılırken şoförlerin talepleri ise Ocak ayının da dahil edilmesi şeklinde olmakta.

Geçtiğimiz gün servis şoförleri yetkilileri tarafından zammın Ocak ayına yansıtılması ile alakalı olarak; "Belediyenin ve UKOME'nin anladığım kadarıyla yüzde 30 civarında bir artış önerisi var. Yüzde 35 olsa servis ücretleri bin 700 TL civarında olacak. Güne vurursak günde 50 TL-60 TL olacak. Geçen sene şubattan itibaren geçerli olmuştu. Biz bu artışın ocak ayından itibaren tarifeye yansıtılmasını ısrarla talep ediyoruz." açıklaması yapıldı.

UKOME KARARLARI NETLEŞTİ

Sunulan talepler akabinde İstanbul'da toplu taşıma ücretleri, taksi fiyatlarına güncelleme gelirken, okul servislerine de yapılan açıklama ile taksi fiyatlarına yapılan zam oranı geçerli oldu. Şubay ayından  itibaren %28,09 zamlı servis ücreti tarifesi onay aldı.