Su altında derin nefesle organ bağışına dikkat çekildi

Samsun'da 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası'nda dalgıç polisler, su altında açtıkları afişle organ bağışının hayati önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 17:08
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 17:09

Su altında derin nefesle organ bağışına dikkat çekildi

Su altında derin nefesle organ bağışına dikkat çekildi

Etkinlik ve görsel çağrı:

İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Samsun Deniz Limanı Şube Müdürlüğü dalgıç polislerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası kapsamında gerçekleşti. Etkinlikte dalgıç polisler, deniz yüzeyine çıkardıkları afişle organ bağışına vurgu yaptı. Afişte Derin Bir Nefes İçin İlkadım sloganı yer aldı ve bu görsel tercih, nefesin ve yaşamın birbirine bağlılığını sembolize etti.

Yetkililerin mesajı:

İlkadım İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Elif Nur Gülen düzenlenen etkinliğin Samsun'da organ ve doku bağışı açısından taşıdığı önemi vurguladı. Gülen, Samsun'un bu alanda Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, nakil bekleyen hastaların yaşadığı güçlüklere dikkat çekti. Açıklamalarında, her yıl yaklaşık 2 bin 500 kişinin uygun donör bulunamaması nedeniyle yaşamını yitirdiğine işaret etti ve nakil bekleyen 35 bin hastanın sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Dr. Gülen ayrıca bağış süreçlerindeki kolaylaştırmalara değindi; Sağlık Bakanlığı'nın bağış formlarını kaldırarak işlemleri dijitalleştirdiğini belirterek, artık e-Nabız üzerinden organ bağışının doğrudan yapılabildiğini hatırlattı.

Eğitim ve farkındalık çalışmaları:

Su altındaki farkındalık pozunun ardından, etkinlik kapsamında karakolda personele yönelik organ bağışı eğitim sunumu gerçekleştirildi. Bu eğitimler, hem canlı verici hem de kadavra donör bağışları konusunda bilinç artırmayı hedefliyor. Yetkililer, kadavradan nakil oranlarının yükseltilmesi için sürekli eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Etkinlik, görsel vurgusu ve saha eğitimleriyle organ bağışına yönelik çağrıyı bir araya getirerek toplumda donör olma bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor.

SAMSUN’DA 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, DALGIÇ...

SAMSUN’DA 3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ HAFTASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, DALGIÇ POLİSLER SU ALTINDA AÇTIKLARI AFİŞLE ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.