Bağcılar’da karabağ zaferi anısına 44 fidanla geleceğe vefa

Bağcılar Azerbaycan Dostluk Parkı'nda Karabağ Zaferi'nin 6. yılı için düzenlenen törende, 44 günlük mücadeleyi simgeleyen 44 fidan toprakla buluştu.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 17:35
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 17:35

Bağcılar’da karabağ zaferi anısına 44 fidanla geleceğe vefa

Bağcılar’da anma töreni düzenlendi:

Bağcılar Belediyesi, Karabağ Zaferi'nin 6'ncı yıl dönümünde Bağcılar Azerbaycan Dostluk Parkı'nda bir anma töreni düzenledi. Tören kapsamında 44 günlük mücadelenin sembolü olarak 44 fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik, zaferin hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirildi.

diplomatik ve yerel katılım:

Programa Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zamin Aliyev, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan, MHP Bağcılar İlçe Başkanı Emre Dağcı, Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız adına temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı. Heyet arasında askeri personel de yer aldı; katılımcılar törene yoğun ilgi gösterdi.

konuşmalar ve törenin anlamı:

Azerbaycan Başkonsolosu Zamin Aliyev törende, 8 Kasım tarihini milli irade ile birlik ve beraberliğin sembolü olarak nitelendirdi ve organizasyon nedeniyle Bağcılar Belediyesi ile ekibine teşekkür etti. Aliyev, 44 günlük mücadelenin Azerbaycan ordusunun liderliğinde işgal edilen toprakların özgürleştirilmesiyle sonuçlandığını hatırlatarak Türkiye ile dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Törende, dikilen fidanların geçmişe vefa ve geleceğe umut taşıdığı ifade edildi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan ise şehitlerin hatırasını yaşatmanın ve dostluk bağlarını güçlendirmenin önemine değindi. Erdoğan, bugün dikilen her bir fidanın şehitlerin hatırasına duyulan vefanın, Azerbaycan ile sarsılmaz kardeşliğin ve geleceğe olan umudun nişanesi olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Ali Erdoğan, Zamin Aliyev ile beraberindeki askeri personel, 44 fidanı birlikte toprakla buluşturdu ve fidanlara ilk can suyunu verdi. Tören, katılımcıların anma niyetiyle parkta yaptığı gözlem ve sohbetlerle son buldu.

BAĞCILAR'DA KARABAĞ ZAFERİ'NİN 6'NCI YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENDE, 44 GÜNLÜK MÜCADELEYİ...

BAĞCILAR'DA KARABAĞ ZAFERİ'NİN 6'NCI YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENDE, 44 GÜNLÜK MÜCADELEYİ SİMGELEYEN 44 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.