SPK'nın Yeni Tedbirleri
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ'deki gelişmeler üzerine önemli tedbirler açıkladı. Kurul, piyasalardaki istikrarı sağlamak ve yatırımcıların haklarını korumak amacıyla çeşitli önlemler aldı.
Açığa Satış Yasaklandı
Kurulun açıklamasına göre, 24 Mart 2025 tarihinden 25 Nisan 2025 tarihi seans sonuna kadar, Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemleri yasaklandı. Bu karar, piyasa güvenliğini ve şeffaflığını artırmayı hedefliyor.
Diğer Önlemler
Ayrıca, halka açık ortaklıkların pay geri alımlarının kolaylaştırılması ve kredili sermaye piyasası işlemlerinin devamı süresince öz kaynak oranının esnetilerek uygulanması gibi ek önlemler de alınmıştır. SPK, bu kararların, sermaye piyasasının güvenilir ve etkin bir şekilde işlemesi için gerekli olduğunu vurguladı.