DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.861.712,86 -0,2%

Slovakya, AB'den Rusya'ya Yönelik Yaptırımlar İçin Garanti Talep Etti

Slovakya Başbakanı Robert Fico, AB'den Rusya'ya yönelik 18. yaptırım paketinde anlaşmak için garanti istedi.

Yayın Tarihi: 13.07.2025 17:30
Güncelleme Tarihi: 13.07.2025 17:30

Slovakya, AB'den Rusya'ya Yönelik Yaptırımlar İçin Garanti Talep Etti

Slovakya Başbakanı Robert Fico, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya karşı hazırladığı 18. yaptırım paketinde anlaşmak amacıyla AB Komisyonu ve üye ülkelerden garanti talep etti.

Fico, Bratislava'da gerçekleştirilen bir basın toplantısında, Slovakya'nın mevcut durumu ve gaz temini konusunda kaygılarını dile getirdi. Açıklamalarına göre, 1 Ocak 2028'den sonra makul fiyatlarla gaz temin etmenin önemine dikkat çekerek, 'Rusya'dan gelen gaz akışını durdurmak mantıksız bir karar.' ifadelerini kullandı.

Başbakan, Slovakya'nın ekonomik ve ulusal çıkarlarını tehdit eden herhangi bir yaptırıma onay vermeyeceklerini belirtirken, AB'nin mevcut yaptırım paketi ile ülkesinin çıkarlarının zedelenmediğini vurguladı. Aksi takdirde, gerekli önlemler alınmadığı takdirde gaz sıkıntısının yaşanabileceğini, ayrıca transit ücretlerinin 2-3 katına çıkacağını ve gaz fiyatlarının hızla artacağını belirtti.

Yaptırım paketinin onaylanabilmesi için siyasi taahhüt ve garanti istediklerini ifade eden Fico, bu süreçte Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile telefon görüşmeleri yaptığını söyledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı