Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şırnak-Mardin güzergahında bulunan Oyalı Ayrımı-Cizre Devlet Yolu'nun 54 kilometrelik kısmının beton yol standardına dönüştürüldüğünü açıkladı. Bu yol, Şanlıurfa ile Ovaköy arasında yapılması planlanan otoyol kesimi hizmete alınıncaya kadar Kalkınma Yolu'na hizmet verecek.
Bakan Uraloğlu, yolun öncesinde bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak hizmet verdiğini hatırlatarak, ağır taşıt trafiğinin yoğun olarak kullanıldığı Habur Sınır Kapısı'na ulaşan Türkiye Transit Karayolu (TETEK) güzergahında bulunduğuna dikkat çekti.
Uraloğlu, açıklamasında, “Ağır tonajlı araçların geçtiği yolun üstyapısının yenilenmesi çalışmaları kapsamında 54 kilometrelik yolun beton yol standardına dönüştürülmesine karar verdik. Oyalı Ayrımı-Cizre Devlet Yolu’nda çalışmalara 26 Şubat'ta başlandı ve çalışmalar hızla devam etmektedir.”
Bu yol, Türkiye'nin Suriye ve Irak ile karayolu bağlantısında önemli bir rol oynamaktadır. Oyalı Ayrımı-Cizre Devlet Yolu, hedeflenen otoyol kesimi hizmete alınıncaya kadar Kalkınma Yolu'na destek vermeye devam edecektir.