Sinop'ta kaçak kazının drondan kaydedilen görüntüleri
Sinop'un Boyabat ilçesinde, define aramak amacıyla açıldığı değerlendirilen yaklaşık 3,5 metre derinliğindeki çukur dron ile görüntülendi. Mağarayı andıran yapısı ve yer altına doğru ilerleyen kazı alanı, çevrede yaşayanları ve görüntüleri izleyenleri şaşırttı.
Kazının boyutu ve zararları:
Görüntülerde çukurun derinliği ve genişliğinin bir arada görülmesi, kaçak kazının doğaya verdiği zararın boyutunu gözler önüne serdi. Topraktaki oyuğun mağara benzeri görünümü, bölgedeki bitki örtüsü ve toprak yapısı üzerinde kalıcı tahribata yol açabilecek nitelikte olduğu izlenimini verdi.
Resmi müdahale ve alınan önlemler:
Olayın ardından polis ekipleri bölgede geniş çaplı çalışma başlattı ve kazı alanında gerekli incelemeler yapıldı. Hasarın giderilmesi ve bölgenin güvenliğinin sağlanması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ekipleri kaçak kazı alanını toprakla doldurarak kapattı.
Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü belirtti ve bölgedeki benzer olaylara karşı denetimlerin artırılacağını açıkladı. Dron görüntüleri, kaçak kazıların boyutunu görünür kılarak konunun tekrar gündeme gelmesine neden oldu.
SİNOP’UN BOYABAT İLÇESİNDE DEFİNE ARAMAK AMACIYLA AÇILDIĞI DEĞERLENDİRİLEN YAKLAŞIK 3,5 METRE DERİNLİĞİNDEKİ DEVASA ÇUKUR DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ.