Sincik-Malatya kara yolunda kar: Hürmer Mezrası beyaza büründü
Adıyaman’ın Sincik ilçesi ile Malatya arasındaki kara yolunda sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, Aksu Köyü’ne bağlı Hürmer Mezrasını tamamen beyaza bürüdü. Bölgedeki yüksek kesimlerde başlayan yağış, yerel halk tarafından kışın erken gelişi olarak değerlendirildi.
Meteorolojik uyarı ve yerel yansımalar
Meteoroloji tarafından il için ilan edilen sarı kodlu uyarıda özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiği belirtilmişti. Uyarının ardından gelen kar, bölgeye fotoğrafik manzaralar kazandırırken, sonbaharın kurak geçtiğini hatırlatan vatandaşlar bu yıl kışın erken geldiğini ifade etti.
Yol durumu ve yetkili uyarıları
Sincik ile Malatya arasındaki kara yolunda yağışın etkisiyle yüzeyler kayganlaştı. Yetkililer, kayganlaşan yollarda sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Yerel idarelerin ve meteorolojinin uyarıları doğrultusunda sürücülerin dikkatli davranmasının önem taşıdığı vurgulandı.
ADIYAMAN’IN SİNCİK İLÇESİ İLE MALATYA ARASINDAKİ KARA YOLUNDA SABAH SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI, AKSU KÖYÜ’NE BAĞLI HÜRMER MEZRASI’NI TAMAMEN BEYAZA BÜRÜNDÜRDÜ.