Siirt'te Halide Kutkualp Ortaokulu Şehitler Çeşmesi Jandarma Komando Özel Harekat Taburunca Onarılarak Yeniden Açıldı

Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı, Halide Kutkualp Ortaokulu'ndaki 2005 yapımı şehitler çeşmesini 2025 ara tatilinde onarıp öğrencilerin kullanımına yeniden sundu.

Yayın Tarihi: 18.11.2025 09:44
Güncelleme Tarihi: 18.11.2025 09:44

Siirt'te Halide Kutkualp Ortaokulu Şehitler Çeşmesi Jandarma Komando Özel Harekat Taburunca Onarılarak Yeniden Açıldı

Siirt'te Halide Kutkualp Ortaokulu şehitler çeşmesi onarılarak yeniden hizmete açıldı

Halide Kutkualp Ortaokulu bahçesindeki şehitler çeşmesi, ara tatilde Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı tarafından onarılarak yeniden öğrenci kullanımına açıldı.

Tarihçe

Çeşme, 2005 yılında, 1991-2005 yılları arasında icra edilen İç Güvenlik Harekatı ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen askerlerin anısına Siirt Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı tarafından okula kazandırılmıştı. Zaman içinde doğal sebeplerle yıpranan yapı için tadilat ihtiyacı doğdu.

Restorasyon süreci

Yapılacak onarım için hazırlıklar başlatıldı ve öğrencilerin güvenliği ön planda tutularak 2025-2026 eğitim-öğretim yılı ara tatili başlangıcında tadilat çalışmaları yürütüldü. Siirt İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Tabur Komutanlığı personeli ile okul idaresinin ortak çalışması sonucunda çeşme yeniden kullanıma hazır hale getirildi.

Okul yönetimi ve öğrencilerin görüşleri

Okul müdürü Osman Kaplan onarımın jandarma komutanlığı tarafından yapıldığını hatırlatarak çalışmaların birkaç ay önce başlandığını ve ara tatil döneminde tamamlandığını belirtti. Kaplan, çalışmaların dün sona erdiğini ve bugün hizmete açıldığını ifade etti.

Öğrenciler de onarımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 12 yaşındaki Sadiye Yeyrek bir gazi kızı olduğunu belirterek askerlerle gurur duyduklarını ve onarım için teşekkür ettiklerini söyledi. Öğrenci Elif Teymur ise şehitlerin her zaman kalplerde olacağını, onarımın kendilerini mutlu ettiğini ve askerlerle konuşmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Çeşme, onarımın tamamlanmasının ardından yeniden öğrenci kullanımına açıldı ve eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

HALİDE KUTKUALP ORTAOKULU'NDAKİ ŞEHİTLER ÇEŞMESİ, ARA TATİLDE SİİRT JANDARMA KOMANDO ÖZEL HAREKAT...

HALİDE KUTKUALP ORTAOKULU'NDAKİ ŞEHİTLER ÇEŞMESİ, ARA TATİLDE SİİRT JANDARMA KOMANDO ÖZEL HAREKAT TABUR KOMUTANLIĞININ ONARMASIYLA YENİDEN AKARAK ÖĞRENCİLERİN KULLANIMINA AÇILDI.

HALİDE KUTKUALP ORTAOKULU'NDAKİ ŞEHİTLER ÇEŞMESİ, ARA TATİLDE SİİRT JANDARMA KOMANDO ÖZEL HAREKAT...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.