DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.851.069,08 0,08%

Siirt'te koruma altındaki çocuklar için Danuk Şöleni ve 'Yıldızların Altında' açık hava sineması

Siirt Çocuk Evleri Sitesi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Danuk Şöleni ve açık hava sineması, kazanlarda haşlanmış buğday ikramıyla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 06.11.2025 22:05
Güncelleme Tarihi: 06.11.2025 22:05

Siirt'te koruma altındaki çocuklar için Danuk Şöleni ve 'Yıldızların Altında' açık hava sineması

Siirt'te koruma altındaki çocuklar için Danuk Şöleni ve 'Yıldızların Altında' açık hava sineması

Siirt'te koruma altındaki çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Siirt Çocuk Evleri Sitesi'nde düzenlenen Danuk (haşlanmış buğday) Şöleni ve Yıldızların Altında Açık Hava Sineması etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik, kazanlarda pişirilen haşlanmış buğdayın ikram edilmesiyle başladı. Katılımcılar, hem geleneksel bir lezzeti deneyimledi hem de açık hava sinemasında birlikte vakit geçirdi.

Yetkili açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, etkinliğin amacını şöyle özetledi: "Bu şölenimizde neyi hedefliyoruz? Çok eskiden unutulmaya yüz tutmuş bir etkinliğimiz vardı. Sonbahar aylarında buğdaydan yapılan bir şenlik havasında köyde insanların bir araya geldiği bir etkinlik olurdu. Burada koruma altında bulunan çocuklarımızın eski gelenek ve göreneklerine bağlı olarak yetişmeleri maksadıyla etkinliği gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız çok mutlu, herkes burada çok keyifli vakit geçiriyor. Bu etkinliği bu sene ilk kez yapıyoruz."

Kurum çalışanı Melike Koçyiğit ise etkinlikle buğdayın bereketini çocuklarla paylaşmak istediklerini belirterek, "Kuruluşumuzda diğer alanlarda hizmet veren arkadaşlarımızı da çağırdık. Çocuklarımıza misafirperverlik kültürümüzü aşılamayı hedefledik. Çocuklarımızın da yoğun bir katılımı oldu" dedi.

SİİRT'TE KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARLA DANUK (HAŞLANMIŞ BUĞDAY) ŞÖLENİ VE YILDIZLARIN ALTINDA AÇIK...

SİİRT'TE KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARLA DANUK (HAŞLANMIŞ BUĞDAY) ŞÖLENİ VE YILDIZLARIN ALTINDA AÇIK HAVA SİNEMASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

SİİRT'TE KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARLA DANUK (HAŞLANMIŞ BUĞDAY) ŞÖLENİ VE YILDIZLARIN ALTINDA AÇIK...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı