Yenilenme ve birlik vurgusu: Bem-Bir-Sen Van şubesine Yunus Özsever seçildi

Bem-Bir-Sen'in 7. olağan kurulunda Yunus Özsever Van şube başkanı seçildi; yeni yönetim şeffaflık, adalet ve birlik vurgusuyla göreve başladı.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 12:51
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 12:51

Yenilenme ve birlik vurgusu: Bem-Bir-Sen Van şubesine Yunus Özsever seçildi

genel kurul ve sonuçları:

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) tarafından düzenlenen 7. Olağan Genel Kurul, Memur-Sen Van İl Başkanlığı binasındaki Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, Memur-Sen Van İl Başkanı Mehmet Ali Uca ve AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Fikret Geyik ile Memur-Sen hizmet kollarının mevcut ve önceki dönem şube başkanları, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan başkanlığını Hikmet Bilgin'in üstlendiği genel kurulda, açılış konuşmaları ile faaliyet ve denetim raporları okundu ve oy kullanımı yapıldı. Yapılan seçim sonucunda, Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Engelliler Daire Başkanlığı Yaşlılar Şube Müdürü Yunus Özsever, Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanlığına seçildi.

Özsever'in başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda; Sebahattin Ergenç, Şabettin Akkuş, Şerif Bilgin ve İbrahim Tektaş şube başkan yardımcısı olarak görev alacak.

seçim süreci ve katılımcı profili:

Genel kurul, katılımcıların geniş bir temsil çeşitliliğiyle dikkat çekti. Mevcut şube başkanları ve önceki dönem temsilcilerinin yanı sıra sendika delegelerinin yoğun katılımı, sürecin hem tartışma hem de karar mekanizması açısından kapsayıcı bir nitelik taşıdığını gösterdi. Toplantıda okunan raporlar ve sunulan faaliyet değerlendirmeleri, yeni yönetimin öncelik alanlarının şekillenmesinde temel oluşturdu.

yönetim anlayışı ve öncelikler:

Seçimlerin ardından konuşma yapan Yunus Özsever, yönetimde ilkeli, ahlaklı ve kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. Özsever, emanete riayet, adalet, şeffaflık ve hesap verebilirliği esas alan bir yönetim anlayışını hâkim kılmayı hedeflediklerini belirtti. Konuşmasında, farklılıkları ötekileştirmeden zenginlik olarak gördüklerini ve bu zeminde hareket edeceklerini söyledi.

Özsever'in teşekkür konuşmasında dikkat çeken ifadelerinden biri şu oldu: "Sizlerden aldığım yetki ve güvenle; makama değil, hizmete; söz vermeye değil, iş yapmaya talip olduk. Bunu gerçekleştirmek için de birlik ve beraberlik içinde, el ele vererek sendikamızı hak ettiği zirveye taşıyacağımıza inancım tamdır". Bu sözler, yeni dönemin pratiğe dönük ve sonuç odaklı bir çizgide ilerleyeceğinin işareti olarak sunuldu.

Yeni yönetimin önümüzdeki dönemde sendikanın itibarını ve saygınlığını artırmak, mücadele bilincini canlandırmak ve üyelerin hak arayışını güçlendirmek için somut adımlar atması bekleniyor. Yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımı ve öncelikli çalışma planları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI’NIN (BEM-BİR-SEN) GERÇEKLEŞTİRİLEN 7. OLAĞAN...

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE ÇALIŞANLARI BİRLİĞİ SENDİKASI’NIN (BEM-BİR-SEN) GERÇEKLEŞTİRİLEN 7. OLAĞAN GENEL KURULU’NDA VAN ŞUBE BAŞKANLIĞINA YUNUS ÖZSEVER SEÇİLİRKEN, YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ DE BELLİ OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.