İsrail Büyükelçiliği'ne Kaçak Giriş Vaka
Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan İsrail Büyükelçiliği yerleşkesine, kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişinin kaçak olarak girdiği bildirildi. Olayın ardından, söz konusu kişi elçilik binasına zarar verdi.
Güney Koreli Yetkililerin İncelemesi
İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırganın girdiği yerin giriş kısmı olduğu ve olayın büyükelçilik çalışanları için herhangi bir tehlike oluşturmadığı belirtildi. Olayın meydana geldiği gün, Yahudi dini bayramı sebebiyle elçiliğin kapalı olduğu aktarıldı.
Olayın Sonrası ve Güvenlik Önlemleri
Güney Koreli yetkililerin konuyu yakından takip ettiği ifade edilirken, elçilik ile iletişim içinde oldukları vurgulandı. Bunun yanı sıra, Güney Kore basını, elçiliğin giriş kapısına yönelik bir saldırı girişimi olduğuna dair ihbar üzerine olay yerine polis ekiplerinin sevk edildiğini aktardı.
Olayın ardından, söz konusu saldırıyla ilgili detaylı bir araştırmanın başlatıldığı kaydedildi.