Sencer Solakoğlu Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığından istifa etti
CHP Tarım ve Orman Politika Kurulu Başkanlığı görevine atandı
Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sencer Solakoğlu, birlik başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Solakoğlu, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Tarım ve Orman Politika Kurulu Başkanı olduğunu açıkladı.
Solakoğlu sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada, Türkiye'de önemli sorunlardan birinin sivil toplum örgütlerinin siyasallaşması olduğunu belirtti. Sivil toplum kuruluşlarında siyasallaşma olduğunda eleştirilerin sınırlı kaldığını ve istenen sonucun alınamadığını ifade etti.
Solakoğlu, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin son açıklamasını bu duruma örnek göstererek, söz konusu açıklamanın ithalatı övücü ve mevcut uygulamaları başarılı göstermeye dönük olduğunu söyledi. Ayrıca bahsedilen sözleşmeli tarım uygulamalarının Bursa Birliği'nde nasıl işlediğini gördüklerini vurguladı.
Hak, hukuk ve adaletin çiftçiye ulaşmadığını dile getiren Solakoğlu, çiftçinin verilenle yetinmek zorunda kaldığını, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında sesini yükselttiğini ve çaba gösterdiğini belirtti. Uzun süreli STK çalışmalarının zamanla tıkandığını ve bir sonraki aşamaya geçme zorunluluğu doğduğunu ifade etti.
Solakoğlu, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinden istifa ederek sesini daha gür çıkarabileceği ve daha etkili bir pozisyona geçme kararı aldığını bildirdi. Hangi platform olursa olsun siyaset üstü çözüm üreten ve Türkiye'nin geleceğini planlayabileceği bir mecraya yöneldiğini, daveti kabul ettiğini ve yakında platformu açıklayacağını söyledi. Daveti yapanlara teşekkür ettiğini ekledi.
BURSA İLİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI SENCER SOLAKOĞLU, BİRLİKTEN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU.