DOLAR
42,63 -0,12%
EURO
50,08 0,1%
ALTIN
5.860,75 -0,15%
BITCOIN
3.943.810,01 -1,05%

Senato, Trump'ın Fed Adayı Stephen Miran'ı Onayladı

Senato, Başkan Trump'ın Fed Yönetim Kurulu adayı Stephen Miran'ı 48'e karşı 47 oyla onayladı; Miran, Adriana Kugler'ın yerine oturup yaklaşan FOMC toplantısına katılacak.

Yayın Tarihi: 16.09.2025 04:41
Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 04:41

Senato, Trump'ın Fed Adayı Stephen Miran'ı Onayladı

Senato, Trump'ın Fed adayı Stephen Miran'ı onayladı

48-47'lik oyla kabul — Miran, Adriana Kugler'dan boşalan koltuğa oturacak ve FOMC toplantısına katılabilecek

Stephen Miran, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu üyeliğine aday gösterdiği isim olarak Senato'da 48'e karşı 47 oyla onaylandı. Bu atama, geçen ay görevden ayrılan Adriana Kugler'in boşalttığı üyelik koltuğunu dolduracak.

Trump, Miran'ı 31 Ocak 2026'ya kadar görev yapmak üzere aday göstermişti. Başkan, bu süreçte söz konusu görev için kalıcı bir aday belirlemek üzere çalışmaların devam edeceğini belirtmişti.

Onay kararı, Fed'in iki günlük Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının başlamasından hemen önce geldi; toplantı salı günü başlayacak ve kararlar çarşamba günü açıklanacak. Toplantıda, Fed'in Aralık 2024'ten bu yana ilk faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Miran, onayının ardından bu toplantıya katılabilecek.

Bu gelişme, Başkan Trump'ın Fed'e yönelik faiz indirimi çağrılarını yoğunlaştırdığı bir dönemde geldi. Miran'ın atanması, Fed içindeki oy dengeleri ve karar alma sürecinde izlenecek politikalar açısından dikkatle takip edilecek. Onayın kısa vadede nasıl bir etki yaratacağı, Miran'ın toplantılarda alacağı pozisyonlar ve oy kullanma tercihleriyle netleşecek.

Önemli not: Miran'ın onayı, Fed toplantı sürecinin tam ortasına denk gelmesi nedeniyle piyasalar ve politika yapıcılar tarafından yakından izlenecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı