Şehitkamil'de camiler cuma namazı öncesi hizmete hazır hale getirildi
Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışına karşı yürüttüğü çalışmalarda camilerin ibadete hazır olmasını önceliklendirdi. Sahada teyakkuz halinde bulunan ekipler, cuma namazı öncesi cami girişleri, avlular ve çevresindeki yaya yollarında biriken karları temizleyerek güvenli ulaşımı sağladı.
Cami temizliği ve güvenlik önlemleri
Ekipler, kar temizliğinin yanı sıra tuzlama uygulamalarıyla kayganlığa karşı önlem aldı. Bu çalışmalarla camilere gelen vatandaşların ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirmesi hedeflendi; cami çevresindeki yaya akışı ve girişlerin güvenli olması sağlandı.
İlçe genelinde süren karla mücadele
Çalışmalar sadece camilerle sınırlı kalmadı. Park ve Bahçeler, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü ekipleri, ana arterler, ara sokaklar, yaya yolları, okul çevreleri, kamu binaları, hastane çevreleri ve yoğun kullanılan güzergâhlarda da kar temizleme ve tuzlama faaliyetlerini sürdürdü. İlçe genelindeki öncelikler trafik ve yaya güvenliğinin korunması ile günlük yaşamın aksamamasına odaklandı.
Başkanın değerlendirmesi
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kar yağışının etkisini sürdürdüğü süre boyunca ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre görev başında olacağını vurguladı ve vatandaşlardan buzlanma ile don olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Yılmaz, "Hemşehrilerimizin güvenliği ve günlük yaşamın aksamaması için tüm imkânlarımızla sahadayız. İbadetlerini huzur içinde yerine getirmeleri için cuma namazı öncesi camilerimizde gerekli tüm önlemleri aldık" dedi.
ŞEHİTKAMİL’DE CAMİLERDE KAR TEMİZLİĞİ