Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,46 0,03%
EURO
34,8 -0,22%
ALTIN
2.416,7 -0,26%

Sağlık Bakanı Koca randevusuna gelmeyenler için yeni cezaları açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yeni bir açıklama ile yaşanan randevu sorununu çözecek bir tedbir alınacağını aktardı.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 14:44

Sağlık Bakanı Koca randevusuna gelmeyenler için yeni cezaları açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yerel seçim sonrası ilk kez gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Koca, hastanelerde yaşanan randevu aksaklıkları ve kapasite problemleri nedeniyle çeşitli tedbirler alınacağını açıkladı. İl, hastane ve branş bazında kapasite sorunlarının olduğunu kabul eden Bakan Koca, bununla ilgili yöneticilerin yoğun çalışmalar yaptığını kaydetti. Kademeli olarak tüm problemleri çözeceklerini söyleyen Bakan Koca, kapasite artırımlarına gidileceğini vurguladı. 

Hekim sayısında da artışa gidileceğini kaydeden Bakan Koca, uzmanlaştırma çalışmalarında gereken iyileştirmelerin yapıldığını da vurguladı. Daha sonra ise randevu alıp randevusuna gitmeyen hastalara değindi. 

İlk tedbir randevulara gelecek! 

Önümüzdeki haftalarda kademeli bir şekilde yeni tedbirlerin hayata geçirileceğini kaydeden Bakan Koca, ilk tedbirin randevu alıp da gelmeyenlere karşı olacağını aktardı. 2024 yılında ilk 3 aylık dönemde 6 milyon kişinin randevusuna gitmediğini ifade eden Bakan Koca, iptal etmeyenlere uygulanan cezaların devam edeceğini aktardı. Randevusunu son anda iptal edenlerin de başka randevuyla değiştirilemediği için yaklaşık 17 milyon randevu kapasitesinin atıl kaldığına dikkat çekti. 

Randevu onayı alınacak! 

Öte yandan Bakan Koca, çözüm olarak atıl kapasitenin kullanılabilmesi için bir gece önceden randevu onayı alınacağını kaydetti. Onaylanmamış olan randevuların ise başkalarına verileceğini söyledi. Böylelikle de randevuların olabildiğince verimli hale getirilmesinin amaçlanacağını aktardı. 

Randevu onayı alıp da gelmeyenler için ise aynı branşta hekime ve sağlık tesisine gidemeyeceği öğrenildi. Ayrıca aynı klinikten randevu alınamayacağı da vurgulandı. 15 gün süreyle hastanın randevu alamayacağını belirten Bakan Koca, ilave tedbirlerin devam edeceğini ekledi.